Læsetid: 2 min.

Ólafur Arnalds har genfundet kreativiteten og de islandske tåger med et computerprogram

Den islandske multiinstrumentalist Ólafur Arnalds vil gerne åbne sine kompositioner for nye lyttere. Til det formål bruger han både traditionelle virkemidler og et selvudviklet computerprogram. På sit fjerde album indtager han en svævende, men stilbevidst position mellem klassisk og elektronisk musik
På re:memberbenytter Arnalds sig fortsat af traditionelle, klassiske virkemidler, men i samarbejde med lyddesigneren Halldór Eldjárn har han udviklet computerprogrammet Stratus, der spalter Arnalds’ klaverspil ud i flere systematisk genererede lydsekvenser.

På re:memberbenytter Arnalds sig fortsat af traditionelle, klassiske virkemidler, men i samarbejde med lyddesigneren Halldór Eldjárn har han udviklet computerprogrammet Stratus, der spalter Arnalds’ klaverspil ud i flere systematisk genererede lydsekvenser.

Mercury KX

7. september 2018

Vulkanøen Island har i forhold til størrelse og indbyggertal udspyet usædvanligt mange musikalske pionerer – bl.a. Björk, Sigur Rós og Jóhann Johannsson. I landets næste generation af fremtrædende musikere er 31-årige Ólafur Arnalds blandt hovednavnene. Og han er nu klar med sit fjerde studiealbum, re:member – et klassisk værk, der benytter sig af moderne computerteknologi.

Arnalds er det, man kalder multiinstrumentalist. Og på nuværende tidspunkt har han været stort set alle steder rent genremæssigt. Samtidig med at han skrev sine første klassiske kompositioner for strygere og klaver, var han trommeslager i to metalbands. Og mellem udgivelsen af sine Chopin-fortolkninger og soundtracket til tv-serien Broadchurch, teamede han op med Janus Rasmussen fra elektropopbandet Bloodgroup for at forme den supermelodiske technoduo Kiasmos.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu