Læsetid: 4 min.

Per Vers og Pede B skider hul i hype-maskineriet – på godt og ondt

De to rapveteraner Per Vers og Pede B laver dansksproget hiphop på gammeldags manér. Med en DJ i ryggen og meterlange tekster. Men hvor den ene formår at få rimene til at springe som gnister fra et sprog i flammer, snubler den anden over sin egen firkantede prosa
Per Vers er en ordplayer af guds nåde.

Per Vers er en ordplayer af guds nåde.

Jesper Skoubølling

14. september 2018

Det første album med dansksproget rap, MC Einars debutalbum fra 1988, bar meget sigende titlen Den Nye Stil. For siden har jagten på det sprødeste og mest hippe udtryk været en central drivkraft for landets rappende musikere.

Om muligt går det hurtigere i dag end nogensinde før, og de største hitmagere inden for de seneste år, folk som Sivas, Gilli og Kesi, har da også haft øje for, at de løbende må transformere deres lyd for at blive i spillet. Helst i så glidende en bevægelse, at det er svært at se, om de rider med på bølgen eller simpelthen driver den fremad.

Men der er også kunstnere, der slet ikke skeler til trends og hypes og den slags. Eller som i hvert fald ikke følger dem. Det gælder blandt andet de to pladeaktuelle mikrofonbetvingere, Per Vers og Pede B, der begge er centrale stemmer fra freestylerappens gyldne æra.

Det var dengang i 00’erne, hvor man kunne fylde Cirkusbygningen og KB Hallen til MC’s Fight Night med et publikum, der ville have hårdtslående, improviseret rap. Og dengang man kun kunne blive i bokseringen, hvis man havde styr på sine ordstillinger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu