Læsetid: 6 min.

Hvor blev Socialdemokratiet af?

Hvad er der sket med de europæiske socialdemokratier, og findes der venstreorienteret neoliberalisme? Stephanie L. Mudges nye bog ’Leftism reinvented’ fortæller socialdemokratiernes omtumlede historie fra begyndelsen og måske til slutningen
7. september 2018

Socialdemokratierne er i krise. I Sverige er krisen akut. I Frankrig og Italien forsvandt de nærmest ved de seneste valg. I Tyskland er det totale kollaps udsat en smule. I England og USA foregår en uforsonlig kamp mellem partiets højre- og venstrefløj. I Danmark har socialdemokraterne overhalet de fleste højre om og nærmest erklæret sine støttepartier krig i, hvad der ligner et desperat forsøg på ikke at overtage regeringsmagten. Så hvad i alverden foregår der med de socialdemokratier lige nu?

Svaret skal måske findes i en længere partihistorie. Den amerikanske sociolog Stephanie L. Mudge har skrevet et spændende – men mangelfuldt – kæmpeværk om socialdemokratierne i det 20. århundrede med klare implikationer for deres liv eller død i det 21. århundrede. En historie om, hvordan det sociale og det demokratiske blev ofret til fordel for det effektive og det markedsmæssige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Hans Ditlev Nissen
  • Steffen Gliese
Ejvind Larsen, Hans Ditlev Nissen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

En af en perlerække af interessante artikler i dagens Informer. Måske er det en enlig svale, men det kunne godt være tegn på en ny journalistisk storhedstid.