Læsetid: 7 min.

Vredesknappen er skruet op til 11 i Michael Moores nye film

Michael Moores nye film er lige dele horror, tragikomedie og passioneret argument for at gøre op med Trump og finde det USA, som alle drømmer om, men som egentlig aldrig har eksisteret
Michael Moore møder medierne på filmfestivalen i Toronto i anledning af premieren på hans nye film ’Fahrenheit 11/9’.

Michael Moore møder medierne på filmfestivalen i Toronto i anledning af premieren på hans nye film ’Fahrenheit 11/9’.

Ritzau/Scanpix

10. september 2018

TORONTO – Michael Moore er en vred mand i sin nye film, Fahrenheit 11/9, der handler om, hvordan fanden – som han udtrykker det – USA er blevet et land, hvor det er muligt for en mand som Donald Trump at blive valgt til præsident. Filmen havde forleden verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto.

Det er ikke, fordi man ikke tidligere har oplevet Moores helt særlige blanding af vrede, humor, satire, blodig alvor, dokumentarisme og propaganda, hvor han sætter sig selv i scene som den lidt naive amerikaner med baseballkasket og hængerøv i bukserne og på en insisterende facon udstiller magthavernes og de store virksomheders uhæderlighed og manglende respekt for almindelige mennesker.

Det dybe engagement har været en del af instruktøren og aktivistens varemærke, lige siden han i 1989 lavede sin første film, Roger & Me, der gik i kødet på bilindustrien i hjembyen Flint i Michigan, og har akkompagneret ham gennem alle hans øvrige film, tv-serier og bøger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Oluf Husted
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Olaf Tehrani
 • Ejvind Larsen
 • Torben K L Jensen
 • bente-ingrid bruun
 • Eva Schwanenflügel
Oluf Husted, Peter Beck-Lauritzen, Olaf Tehrani, Ejvind Larsen, Torben K L Jensen, bente-ingrid bruun og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Omsider kommer der - måske - noget fra det rædselsfulde land, der kan bruges andre steder, nemlig unge, der ikke vil finde sig i den verden vi vokse, har skabt og som de skal rydde op i. Tænk, om en lign rebelskhed slog igennem på danske gymnasier og universiteter, hvor de unge, der engagerer sig politisk - de få, der overhovedet gør det - j, de ser Labil Alliance som deres foretrukne parti. Jvr. interviewet med de unge sælgere af bladet Revolution.

Arne Albatros Olsen, Peter Beck-Lauritzen, Jørn Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Ejvind Larsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Hvad siger Trump; - fake news, osv. - igen og igen. Når en løgn gentages ofte nok, ups, så bliver den sand. Det vidste Goebbels & Adolf. Og andet skulle folket heller ikke vide, for resten påtog Adolf sig ansvaret for.
Glæder mig til filmen.

Arne Albatros Olsen

Det er i sig selv en kæmpe modsigelse, at manden som tordner mod fake news, selv er den største løgner. Falske nyheder er jo fuld af løgn. Hvis bare løgnen kunne tages ud den politiske ligning.