Læsetid: 6 min.

Whitney Houston bakkede ind i en labyrint og murede udgangen til

Den amerikanske megastjerne Whitney Houston har fået sin anden, posthume dokumentar inden for et år med ’Whitney’. Den fortæller atter historien om et astronomisk svigt af en selvdestruktiv kvinde og nedtoner hendes musikalske brillans, men indeholder en afgørende afsløring af seksuelt misbrug, har bedre kilder og en langt rigere tekstur end den første dokumentar
Kevin Macdonalds aktuelle dokumentar afslører, at Whitney Houston blev seksuelt misbrugt som barn af sin nu afdøde kusine Dee Dee Warwick, hvilket understøttes af to kilder

Kevin Macdonalds aktuelle dokumentar afslører, at Whitney Houston blev seksuelt misbrugt som barn af sin nu afdøde kusine Dee Dee Warwick, hvilket understøttes af to kilder

Angel Films

6. september 2018

Whitney Houston kom hurtigt til at rende rundt i en labyrint. Ja, hun var ikke langt inde i sin superstjernekarriere, før hun murede udgangen til og var for evigt fanget.

Hvorfor tager vi de valg, vi gør? Den nye dokumentar Whitney fortæller om mennesket – i skikkelse af den amerikanske mestersanger og superstjerne – som offer for sig selv, for forfængelighed, fikse ideer, stædighed, afhængighed og urealistiske drømme. Som den mesterlige konstruktør af sin helt egen labyrint.

Men den fortæller også om alle de ydre omstændigheder, der gav hende god grund til at bakke ind i sin labyrint, væk fra omverdenen.

Brugt som pengeautomat

Whitney Houston kom fra en familie, der var fuld af hemmeligheder. Faderen aflyttede moderens telefonsamtaler, og moderen var utro med den lokale præst. Hun voksede op i et miljø fuld af undertrykte og ubearbejdede følelser, en strategi, hun selv investerede i – og fik retur lige i fjæset med renters rente.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Børge Neiiendam

Stort set alle store kunstnere, har lig i lasten som de færreste af os almindelige 'kunstnydere' kender til. Godt for dét måske, da det formentlig ville forstyrre/afbryde vor glæde over den kunst vi ser/hører/læser.

Den underskov og jungle af forstyrrede og grådige personer i Whitneys omgangskreds, er vel snarere reglen end undtagelsen i dens slags miljøer. Og krævede en meget stærkere personlighed og psyke end salig Whitney havde.-

Jeg har glædet mig umådeligt over Whitneys store stemme, dens udtryksmuligheder og følsomhed, samt ikke mindst hendes smukke udstråling - facade, eller ej.

Jeg blev umådeligt trist over hendes fald fra tinderne og alt for tidelige død - var hun endda da så bare død på toppen.

TAK !!! Whitney for de formidable musikalske oplevelser du gav mig i de få år, vi mennesker fik lov til at nyde dem.

Ejvind Larsen, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar