Læsetid: 4 min.

Carsten Jensen har med bogen ’Mod stjernerne’ født en endnu mere interessant udgave af sig selv

Jensen finder alliancen mellem de unge og de gamle mod de voksne
Med syleskarpe tv-anmeldelser, små samfundskritiske analyser og reportager var Carsten Jensen et forbillede og en opdrager for en generation af unge mennesker i 1980’erne, der følte sig hjemløse i Schlüters nyborgerlige æra.

Med syleskarpe tv-anmeldelser, små samfundskritiske analyser og reportager var Carsten Jensen et forbillede og en opdrager for en generation af unge mennesker i 1980’erne, der følte sig hjemløse i Schlüters nyborgerlige æra.

Martin Lehmann

12. oktober 2018

Engang var Carsten Jensen ung. Med syleskarpe tv-anmeldelser, små samfundskritiske analyser og reportager var han et forbillede og en opdrager for en generation af unge mennesker i 1980’erne, der følte sig hjemløse i Schlüters nyborgerlige æra. Nu er Carsten Jensen ikke ung længere, men i sin nye bog Mod stjernerne skriver han igen direkte til ungdommen. Det er nok mere præcist at sige, at han i den nye bog henvender sig til ungdommen, for der er en stor forskel på dengang som vred, ung mand at skrive midt i sin tid og nu som mere moden tænker – og far til et ungt menneske – at leve sig ind i ungdommen og forsøgsvist beskrive vores tid for de unge.

Det sidste er meget sværere end det første. Man kunne med god grund sige, at et ungt menneske skulle have skrevet den her anmeldelse, men nu er det i stedet en med et par generationers erfaring, der konkluderer, at Carsten Jensen gør et meget sympatisk forsøg på og har stort held med ikke utroværdigt at favne den ungdom, han ikke længere selv tilhører, men at undersøge, hvem de unge er i dag, og hvordan de ser verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Jørn Andersen
  • Steffen Gliese
  • Bettina Jensen
  • Frede Jørgensen
Bjarne Bisgaard Jensen, Jørn Andersen, Steffen Gliese, Bettina Jensen og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Og det har Carsten Jensen jo ret i - bevidstheden i verden vokser sammen med det indbyrdes kendskab og de indbyrdes bekendtskaber.