Læsetid: 4 min.

Endnu en bog om Socialdemokratiet, som du ikke behøver læse

Den tidligere socialdemokratiske minister Karl Hjortnæs benytter sit politiske testamente til at forklare sin egen deroute og optræde artigt over for Mette Frederiksen
Karl Hjortnæs var medlem af Folketinget for Socialdemokratiet i 21 år, sad som minister under Anker Jørgensen i 1970’erne og begyndelsen af 1980’erne. Her præsenterer Anker Jørgensen sin regering 27. september 1973. Fra venstre Kjeld Olesen, K. Aksel Nielsen, Karl Hjortnæs, Ritt Bjerregaard, Orla Moeller, Anker Jørgensen, Christian Thomsen og Svend Jakobsen.

Karl Hjortnæs var medlem af Folketinget for Socialdemokratiet i 21 år, sad som minister under Anker Jørgensen i 1970’erne og begyndelsen af 1980’erne. Her præsenterer Anker Jørgensen sin regering 27. september 1973. Fra venstre Kjeld Olesen, K. Aksel Nielsen, Karl Hjortnæs, Ritt Bjerregaard, Orla Moeller, Anker Jørgensen, Christian Thomsen og Svend Jakobsen.

Mogens Ladegaard

12. oktober 2018

Socialdemokratiet står i dag ved en skillevej. I hvert fald ifølge den forhenværende justits-, skatte- og fiskeriminister Karl Hjortnæs. »Hvad er svaret på tidens store udfordringer, og hvad er fremtidsvisionen?« spørger han i sin nye bog Kampen om Socialdemokratiet og anfører, at svaret ligger i en analyse af den politiske udvikling siden 1971, hvor han tilfældigvis selv blev valgt ind i Folketinget. Hans bog er efter eget udsagn tænkt som et bidrag til denne analyse.

Det er et nobelt formål for en bog af en tidligere minister at forsøge at sige noget konstruktivt og/eller markant om, hvad kursen i ens parti bør være fremover. Som grå eminence har man en særlig indsigt i partiets indre logikker og idégrundlag – og samtidig magten på så tilpas lang afstand, at man kan ytre sin uforbeholdne holdning uden uld i mund. Det er ofte træls med den slags borgerlige ord for den siddende partiledelse, men tankevækkende og frisættende for andre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
  • Eva Schwanenflügel
Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

Er der tale om en nekrolog ?

De siamesiske tvillinger: De Forenede Danske Folkepartier styrer nu rorpinden med fast kurs højre om.

Kaptajn Thulesen Dahl og Fru Frederiksen længe leve.