Læsetid: 8 min.

Freddie var ustoppelig

I filmen ’Bohemian Rhapsody’ fremstår Freddie Mercury som en selvdetruktiv bøsse, men han var meget mere end det. Hvis man lytter til Queens album og de sange, som Mercury fyldte med al sin queerness, opdager man, hvor kompleks og interessant han i virkeligheden var.
I filmen ’Bohemian Rhapsody’ fremstår Freddie Mercury som en selvdetruktiv bøsse, men han var meget mere end det. Hvis man lytter til Queens album og de sange, som Mercury fyldte med al sin queerness, opdager man, hvor kompleks og interessant han i virkeligheden var.

Mia Mottelson

2. november 2018

Bohemian Rhapsody er en film, der led under langvarige fødselskvaler. Den blev bebudet allerede i 2010, men i de otte år, der skulle gå, før den blev en realitet, har både hovedrolleindehaveren, manuskriptforfatteren og instruktøren enten selv trukket sig eller er blevet droppet. Først hed det sig, at Freddie Mercury skulle spilles af Sacha Baron Cohen, så af Ben Whishaw. At rollen endte med at gå til Rami Malek var det optimale valg. Hans brillante præstation er en tour de force og filmens eneste entydige triumf.

Få rockgrupper har formået at kapitalisere på deres brand så aggressivt som Queen. Siden Mercurys død i 1991, har der været musicals, arkivudgivelser, dokumentarfilm og forsøg på at relancere bandet med skiftende nye forsangere. Mercurys historie er da også så oplagt værd at fortælle, for om muligt kan han forekomme endnu mere bemærkelsesværdig i et tilbageblik, end han gjorde på toppen af sin karriere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu