Læsetid: 3 min.

Den imponerende smukke ’Vildheks’ er fuld af uforløst potentiale

Naturen er den mest interessante karakter i Kaspar Munks filmatisering af Lene Kaaberbøls bestsellerserie, ’Vildheks’, men desværre forbliver det en storslået ham omkring en lidt for tynd krop
Peter Albrechtsen og Inger Elise Holms arbejde med lyden, der følger den onde heks Kimæra viser filmen ’Vildheks’s økokritiske potentiale. En sær unaturlig knasen afslører, at Kimæras krop ikke er hendes egen, men en forbrydelse mod naturen.

Peter Albrechtsen og Inger Elise Holms arbejde med lyden, der følger den onde heks Kimæra viser filmen ’Vildheks’s økokritiske potentiale. En sær unaturlig knasen afslører, at Kimæras krop ikke er hendes egen, men en forbrydelse mod naturen.

Adam Wallensten/ Nordisk Film

11. oktober 2018

Der mangler et ord på rollelisten i Kaspar Munks filmatisering af Lene Kaaberbøls succesfulde bogserie Vildheks: naturen. Den er med som en aktiv medspiller i den imponerende smukke eventyrfilm om pigen Clara, der, som så mange andre hovedpersoner i eventyrfilmgenren, går og tror, at hun er en helt almindelig pige, men i virkeligheden viser sig at være ’den udvalgte’.

Hun nedstammer fra en gammel vildhekseslægt. Vildhekse passer på den vilde verden. Naturen, planterne, dyrene. De bruger deres sanser til at mestre elementerne, og det er det, Clara skal lære hos sin Moster Isa (Sonja Ricther). Det er her dybt inde i skoven, at naturen bliver den mest interessante karakter i filmen. Fotograf Adam Wallensten udnytter den storslåede ungarske og norske natur og veksler mellem de store panorerende billeder og de jordnære detaljer, hvor fugten fra den våde skovbund næsten kan mærkes gennem skoene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu