Læsetid: 3 min.

Ind at ligge i sprækken i næstsidste afsnit af Gift ved første blik

Barndomstraumer, sex og andet »meget stærkt lim«: Syvende afsnit af verdens bedste ægteskabsdatingprogram er en eksplosion af ærlighed, der efterlader alle bedrevidende parforholdskommentatorer halvkvalt af svar på de spørgsmål, vi har brændt inde med
Blomster springer ud, og vi får mættet vores nysgerrighed i syvende afsnit af Gift ved første blik, skriver Katrine Hornstrup Yde.

Blomster springer ud, og vi får mættet vores nysgerrighed i syvende afsnit af Gift ved første blik, skriver Katrine Hornstrup Yde.

Fra DR

11. oktober 2018

Hvis datingprogrammer, når de er bedst, får en til at vride sig i sofaen over at bevidne den akavede afstand mellem kærlighedssøgende/-sky mennesker, så er syvende afsnit af Gift ved første blik det nærmest chokerende generøse vendepunkt: Pludselig inviteres vi ind i den intimsfære, der (næsten umærkeligt) er opstået mellem de i ægteskabsdatende deltagere, og så er det ellers ind og ligge i sprækken mellem parrene og få det hele at vide og mærke.

Ronnie fra det ordløse par, Cecilie og Ronnie, åbner i tiltrængt parterapi op for, at hans ubehag over dårlig stemning i hjemmet måske skyldes, at hans far drak sig ihjel, da han var ti år gammel. Det lyder jo ret plausibelt, også selvom Cecilie ikke helt forstår det.

Lidt senere åbner Ronnies søster til en pizzafrokost op for, at hun kun gik op i hår og makeup, før hun mødte sin mand og først dernæst fik interesse for biler. Også her er Cecilie lidt grundforvirret over, hvad rådet i den anekdote består i. I hvert fald bimler og bamler det med kampe derinde bag eyelineren – hvad de går ud på er den nærmest eneste tilbageværende gåde i programmet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ægte public service ...? Er det sådanne programmer, vi kommer til at mangle i fremtiden?

Det kunne i øvrigt være interessant at få at vide, om de såkaldte eksperter selv er lykkeligt gift.

Lise Lotte Rahbek

"Grundforvirret".. jeg kender ikke det ord. Hvilken 'grund' er man forvirret på? Hvad betyder det?

Sproget.dk kender det ikke.
Den Store Danske har heller ingen resultater.
Ordbogen.com kener det heller ikke.

Det er påfaldende, hvordan "den mindst ringe" i stadig stigende grad føler sig kaldet til at promovere det værste skod-TV.
Hvad er forklaringen?

Efter omtalen her på Information, så jeg for 3 episoder siden for første gang programmet - og er blevet helt vildt fascineret. Jeg synes ellers som udgangspunkt, at konceptet er helt blæst, lige som jeg ikke fatter denne nærmest desperate lyst til absolut at være i et fasttømret parforhold.
Men altså - nu gav jeg det en chance og blev indfanget, fordi de medvirkende næsten alle virkeligt tør sætte sig selv i spil og åbne op. Samtidigt afslører nogle f dem helt ufrivilligt, hvorfor det parforhold aldrig er lykkedes for dem. Især en af dem er i så umådeligt ringe grad ude af stand til at se indenad, at man tager sig hovedet i afmagt.
Så jeg venter spændt på næste uges episode.

Anne Koed Westergaard, Lisbeth Larsen og Michael Friis anbefalede denne kommentar