Læsetid: 4 min.

Morten Albæk leverer endnu et tilbud om verdens frelse og meningen med livet

Filosof og leder Morten Albæk har skrevet et velment bud på new new management
Morten Albæk er aktuel med en ny bog. 

Morten Albæk er aktuel med en ny bog. 

Martin Dam Kristensen

5. oktober 2018

Det fortælles, at mændene i landsbyen endelig tager mod til sig og spørger den vise gamle rabbi: Hvad er meningen med livet?

Rabbien: Livet er som en kop te.

Mændene overvejer dette respektfuldt. I årevis.

Til sidst opsøger de igen den nu endnu ældre, endnu visere rabbi og indrømmer, at de ikke forstod, hvad han mente. Rabbien: »Så er det nok, fordi livet ikke er som en kop te.«

Morten Albæk er cand.mag. i filosofi og ’leder’, manager. Kombinationen har ført til udtrykt tvivl – kan hænde som mændene i den klassiske jødiske anekdote.

Albæk opfordrer i sin nye bog, Ét liv, Én tid, Ét menneske – Hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv, hver enkelt bestandigt til det samme, som bogens titel antyder: at finde meningen med tilværelsen i den enhed som et menneskeliv er. Og i denne givne tid at indse, at meningen netop er at forstå, at erkendelsen er meningen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Cristina Nielsen
 • Lillian Larsen
 • Eva Schwanenflügel
 • Torsten Jacobsen
 • Randi Christiansen
 • Grethe Preisler
 • Ib Christensen
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Niels Duus Nielsen
 • Frede Jørgensen
Cristina Nielsen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Torsten Jacobsen, Randi Christiansen, Grethe Preisler, Ib Christensen, Maj-Britt Kent Hansen, Niels Duus Nielsen og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Johansen

Der er utroligt mange bøger som forfatteren blot burde lægge som en pdf-fil på sin hjemmeside.

Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Hanne Ribens og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Jeg kan godt blive en lille smule træt af at kloge, dygtige og frem for alt rige mennesker kommer med gode råd til os som er mindre kloge, mindre dygtige og frem for alt mindre rige. Så jeg springer nok lige over! Men Mortens cv er da imponerende (han har jo også været i Danske Bank, da de var allermest innovative i 0erne):
"Morten Albæk indledte sin professionelle karriere i Danske Bank inden for marketing og forretningsudvikling og endte som underdirektør med ansvar for koncernens afdeling for Idéudvikling & Innovation. I 2009 blev han medlem af koncernledelsen og direktør for marketing, kommunikation og corporate relations i Vestas, verdens største vindmølleproducent.I 2015 forlod han Vestas og stiftede investerings- og rådgivningsselskabet Voluntas (latin: ”fri vilje, mening, formål”), som han er bestyrelsesformand for. Det er specialiseret i at skabe meningsfuld strategi- og politikudvikling. Selskabet stiller som det første systematisk krav om implementering og måling af meningsfuldhed, diversitet og bæredygtighed i de virksomheder, der investeres i, for at sikre at enhver finansiel fortjeneste følges af et social afkast.
Morten Albæk er næstformand for bestyrelsen i Joe & The Juice,[6] et af Nordens hurtigst voksende retail brands. Han er i bestyrelsen for livsstilsbrandet Ilse Jacobsen Hornbæk,er bestyrelsesformand i Vertic, et globalt uafhængigt digitalt bureau og er i Advisory Board for Sam og Holly Bransons fond Big Change"
Kilde: Wikipedia

jørgen djørup, Eva Schwanenflügel, Anne Schøtt, Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Hanne Ribens, Trond Meiring, Lise Lotte Rahbek, Bettina Jensen, Peter Andersen, Randi Christiansen og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Jeg var engang på seminar med min daværende arbejdsgiver og kollegaer.
En stor del af seminaret var ansvars organisering. Og vi fik alle belæst hvad ansvar man måtte påtage sig, og grænser for hvad vi ikke måtte tillade os at påtage af ansvar.
Seminaret drejede sig ikke om, at vi skulle tage mere ansvar, men at skulle man få en medarbejder ind, der forsøgte at fralægge sig sit ansvar, ville der ikke være steder at fralægge det på.

Det er en del år siden nu, og idag fornemmer jeg, at man benytter sig af det modsatte.
Ledelse er gået fra, at det drejer sig om at få stenene over søen til, at det drejer sig om at mand og sten skubbes ud på isen. Og går mand og sten igennem isen var han ukvalificeret dansker, mens får han stenene over isen på egen hånd, er ledelsen kvalificeret.

Jeg har på fornemmelsen dette eksempel er værst, der hvor vi ofte høre klager over, at netop de mangler kvalificeret arbejdskraft.

Eva Schwanenflügel, Anne Schøtt, Berith Skovbo, Kim Houmøller, Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Hanne Ribens, Trond Meiring, Lise Lotte Rahbek, Jørn Andersen og Bettina Jensen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Det er måske albæk, der fandt på danske bank sloganet 'gør det, du er bedst til - det gør vi'.

(Det er synd for lokalafdelingerne af danske bank, hvis omdømme nu igen besmittes af ledelsens svigt. Man skulle dog tro, at db havde lært lektien fra sidst, da de i 2008 var ude i noget snavs)

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Jan Skovgaard Jensen, Hanne Ribens og Peter Andersen anbefalede denne kommentar
Peter Ravn-Olesen

Som han dog på billedet ligner Fred 'Commander' Waterford i Handmaids Tale.

Annika Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Niels Duus Nielsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Ledelse skal begrænses, inddæmmes og i sidste ende opløses.

Finn Bendixen, Eva Schwanenflügel, Jan Bisp Zarghami, Niels Duus Nielsen, Mogens Holme, Hans Larsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Nej, Jens Winter, teambaseret ledelse i "selvbærende grupper", i gamle dage også kaldet "arbejderråd" - det har længe været normen indenfor moderne management teori. Og det fungerer faktisk.

@Niels Duus Nielsen, fint nok - men det fjerner ikke behovet for ledelse, det er bare en anden (og ganske rigtigt fornuftig) måde at delegere ansvar.

Torsten Jacobsen

Det er vist en selvhjælpsbog til den management-klasse, som Albæk tydeligvis selv er blevet alt, alt for rundet af?

Som billedet der ledsager anmeldelsen tydeligt synes at illustrere, så er det ikke just selvironi, som plager manden..måske tror han selv på skidtet? En formildende omstændighed, i så fald...

Dog venter jeg stadig på bogen skrevet af en management-type som Albæk, der en to-tre års tid har gjort sig sine erfaringer sådan lidt længere nede i job-hierarkiet, med alt hvad der følger.

Det ville sikkert være en interessant bog at læse. En meningsfuld bog, sikkert også. I det mindste mere meningsfuldt end at sælge varm luft på dåse til velbjærgede proceskonsulenter med halvmaraton i benene og huller i sjælen..

Lillian Larsen, jørgen djørup, Randi Christiansen, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar