Læsetid: 3 min.

Den musikalske komedieduo Flight of the Conchords er tilbage med forrygende live show

Ti år efter deres populære HBO-serie er den new zealandske duo Flight of the Conchords aktuel med et forrygende musikalsk og underspillet teksttwistende liveshow på HBO Nordic
Bret McKenzie og Jemaine Clement, der udgør Flight of the Conchords, har været savnet af trofaste fans. De er hamrende musikalske og kan med deres præcise timing skabe det utrolige, selv når de kun er to mænd og deres guitarer på scenen. Foto: HBO Nordic

 

 

Bret McKenzie og Jemaine Clement, der udgør Flight of the Conchords, har været savnet af trofaste fans. De er hamrende musikalske og kan med deres præcise timing skabe det utrolige, selv når de kun er to mænd og deres guitarer på scenen. Foto: HBO Nordic

 

 

26. oktober 2018

De er en new zealandsk duo, men omtaler konsekvent sig selv som et ’band’. De blev kendt med en tv-serie, der morsomt fulgte deres frugtesløse forsøg på at slå igennem i New York med en håbløs agent og en enkelt overentusiastisk groupie. De har haft hits som klassikeren »Business time« om den ugentlige samlejedag i et rutinepræget ægteskab, hvor teksten bl.a. beskriver, hvordan problemer med at få sokkerne hurtigt af kan transformeres til en sexet dans, hvis man griber øjeblikket.

Og nu er de efter godt ti år hver for sig sammen igen og aktuelle med et liveshow, der oser af deres morsomme musikalitet og talent for twistede tekster, mens de finurligt gør grin med deres ’kiwi’-baggrund og deres cool rock’n’roll-liv med gratis muffins på turné-motellerne.

Flight of the Conchords, med bandmedlemmerne Bret McKenzie og Jemaine Clement, har længe været savnet af trofaste fans, for der er ingen som dem på musik-/komediescenen. Deres deadpan-stil og indbyrdes pingpong om stort og småt – mest småt – er altid sjov, men frem for alt er de hamrende musikalske og kan med deres præcise timing skabe det utrolige, selv når de kun er to mænd og deres guitarer på scenen.

Genreleg og madrigalskab

I deres nye show, som er optaget i London og nu kan ses på HBO Nordic, har de fået lov at skrue lidt op for showelementerne, hvilket heldigvis ikke ødelægger hverken deres underspillede stil eller intimiteten.

Mens de har været hver for sig, har Bret vundet en Oscar for musik til The Muppets-filmen, mens Jemaine har fået en skuespilkarriere i langt større produktioner end den new zealandske hverdagsvampyr-kultklassiker What We Do in the Shadows, som han også var med til at skrive og instruere.

HBO lader til at have vurderet, at Flight of the Conchords var store nok til at satse på et show med imponerende lys og flere kameraer, men essensen af deres duo-trylleri er den samme. Også selv om de denne gang inviterer The New Zealand Symphony Orchestra på scenen i form af en enkelt cellist.

I showet leger Flight of the Conchords originalt med musikalske genrer og teksttraditioner. Vi får klaverduetten »Father and son«, som undervejs når at ændre relationen mellem far og søn og deres verdensbilleder flere gange. Der er middelalder-madrigalskaben »The summer of 1353« med roseduftende roser og falsetfrierier. Der er en Johnny Cash-agtig country-sang om skurken Stana, der forelsker sig i sin dobbeltgænger. Og der er sange om frihedssøgende måger, rappere med sårede følelser eller rummets flotteste pige, som helt sikkert er så pæn, at hun kunne være deltidsmodel.

Skønne at være i stue med

Undervejs er der også rock’n’roll blokfløjtesoloer, og især Bret viser, at han kan spille på lidt af hvert, hvis sangen f.eks. kalder på en ananas. Showet har også plads til et par gamle hits som robotsangen »The Humans Are Dead« (med omkvædet »We used poisonous gasses – and we poisoned their asses«) og en hyldest til David Bowie.

Man kommer helt enkelt vidt omkring, men får lov at puste ud og skifte genregear med duoens verbale interludier om alt fra deres erkendelse af, at de er blevet ældre siden HBO-serien og dermed minder os om vores egen dødelighed til anekdoter om ikkedramaet, da de en gang sad fast i en elevator.

Flight of the Conchords er ikke interesseret i at være politiske, og der er heller ikke skyggen af samfundskritik i deres anderledes blik på verden.

Til gengæld er deres musikalitet og kreativitet skøn at være i stue med og giver flere fraser og oneliners, man kan nynne med på videre i livet og trække på smilebåndet af, når mørket sætter ind. Det er godt at have dem tilbage, for der er faktisk ingen andre som dette skæve brag af et kiwi-duo-band.

’Flight of the Conchords: Live in London’ kan ses på HBO Nordic, hvor man også kan se deres komedieserie, ’Flight of the Conchords’

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu