Læsetid: 3 min.

Pomp og pragt og kulørt melodrama blandes i tv-serien ’The Romanoffs’

Arrogante aristokrater og efterkommere af Ruslands sidste zar er der nok af i Matthew Weiners nye tv-serie, ’The Romanoffs’, hvor overbevisende karakterdrama blandes med en djævelsk humor i en migrantfortælling, der blandt meget andet handler om identitet, rodløshed, arv og miljø
Arrogante aristokrater og efterkommere af Ruslands sidste zar er der nok af i Matthew Weiners nye tv-serie, ’The Romanoffs’, hvor overbevisende karakterdrama blandes med en djævelsk humor i en migrantfortælling, der blandt meget andet handler om identitet, rodløshed, arv og miljø

Amazon Studios

12. oktober 2018

»De er stolte, men helt fucked up,« siger en af hovedpersonerne i andet afsnit af Mad Men-skaberen Matthew Weiners nye tv-serie, The Romanoffs, der fra fredag af kan ses på Amazon Video. Og med dem mener hun efterkommerne – de tror i hvert fald, at de er efterkommere – af den russiske zarslægt, Romanofferne, der regerede Rusland, indtil Den Russiske Revolution brød ud i 1917.

Det er dem, efterkommerne, som Weiners serie handler om, og, ja, de er sgu både lidt arrogante og lidt skøre.

The Romanoffs er en slags antologifortælling, hvor de otte spillefilmlange afsnit – der kan ses i den rækkefølge, man har lyst – handler om forskellige personer. De hænger som sådan ikke indbyrdes sammen, men de deler en rød tråd, der både har at gøre med Romanoffslægten og det at være menneske i verden nu og her.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Måske er det i virkeligheden en psykopatisk millionærhistorie som vi har set gang efter gang.
Hvorfor kan millionærer ikke fatte moral eller anstændighed?
Netop fordi de har det hele.
De skal ikke spekulere hvorfra pengene kommer.
Og hvis nogen siger, måske er det ikke godt at tage fra de svageste, så vil de sige det ikke er deres ansvar.