Læsetid: 3 min.

I ’Te med damerne’ mødes store kvinder med skarpe tunger

Fire af britisk film, tv og teaters største kvindeskikkelser, Joan Plowright, Eileen Atkins, Judi Dench og Maggie Smith, snakker karriere, mænd og nervøsitet, mens Roger Michells kameraer ruller i den underholdende ’Te med damerne’
De fire største kvindeskikkelser i britisk film, tv og teater har skarpe tunger, og det er skæppeskønt, skriver Christian Monggaard.

De fire største kvindeskikkelser i britisk film, tv og teater har skarpe tunger, og det er skæppeskønt, skriver Christian Monggaard.

Miracle Film

12. oktober 2018

Hvis man har spekuleret over, om Maggie Smith mon er lige så bidsk og hurtig i replikken, som hun ofte er på film og tv – f.eks. i Downton Abbey– så skal man se Roger Michells nye dokumentarfilm, Te med damerne. I den mødes Smith med sine mangeårige skuespilkolleger og veninder, Judi Dench, Eileen Atkins og Joan Plowright, for at drikke te og champagne og tale karriere, mænd og nervøsitet i det hus på landet, som Plowright bor i, og som hun delte med sin mand gennem 28 år, den sagnomspundne Laurence Olivier, indtil hans død i 1989.

Smith er klart den mest divaagtige og vittigste af de fire. Hun vil ofte hellere svare med en spids bemærkning – på egen eller andres bekostning – end give alt for meget af sig selv. Og hun er god til at få veninderne, ikke mindst Dench – og publikum – til at grine.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
Steffen Gliese, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer