Læsetid: 3 min.

Drilske Gaspar Noé smadrer os atter med grundangst i dansehorrorfilmen ’Climax’

Man har aldrig lyst til at være i en film af fransk films drilske djævleyngel, Gaspar Noé. Heller ikke i arthousehorroreksperimentet ’Climax’, der lader unge dansere selvudslette på LSD en mareridtsk nat, som hverken de – eller publikum – kan slippe væk fra. Det bør man både hade og takke Noé for
Der er intet bedre sted at få det dårligt end hos Gaspar Noé.

Der er intet bedre sted at få det dårligt end hos Gaspar Noé.

Wild Bunch Productions

9. november 2018

Det er kroppen, der går i biografen, når man ser noget af fransk films drilske djævleyngel, Gaspar Noé. For i selskab med hans film er hjernen blot en hurtigt passeret mellemstation, før det arme korpus begynder at reagere på alt det, han hælder ind i sine dramatiske rammer.

Det kan være en voldtægtshævnhistorie fortalt baglæns i Irreversible, en incestuøst fristet hesteslagters forstyrrende livshistorie i Seul contre tous, et hallucinogentrip i Tokyo fortalt gennem øjeæblerne på vores hovedperson i Enter The Void, et pornodrama i 3D i Love, og nu – med sin seneste Cannes-hyldede film Climax – en gruppe unge dansere og et barn, der på en nedlagt skole ude i det rene ingenting engang i 90’erne drikker punch af en bowle, som nogen har sneget rigelige mængder af LDS ned i.

Og så går det amok. Narkohorrorvoldsorgieamok.

Grundangstsuppe

Noés værker er gjort af en klam grundangstsuppe af bræk, sæd, råt hestekød, barneskrig, dybe dunkelyde, anale voldtægter og incestuøse overgreb, af hjerner, der smadres med brandslukkere og af abortrester.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er i dag d. 7. november 2018. Artiklen er dateret 9. november 2018. Den hører jo nok hjemme i fredagens kultursektion (hvis der stadig er en sådan) - men er det ikke lidt synd for papirlæserne, at vi andre kan få den halvandet døgn før?