Læsetid: 3 min.

En fortælling om kontrasten mellem Obamas og Trumps Amerika

I femte udgave af ’USA’s historie’ viderefører lektor Niels Bjerre-Poulsen professor Erling Bjøls brede fremstilling af landets historie fra kolonisternes møde med det oprindelige folk i 1600-tallet helt frem til fremkomsten af den første sorte og første reality-tv præsident
Niels Bjerre-Poulsen fortæller de seneste ti års amerikansk historie i nyt værk.

Niels Bjerre-Poulsen fortæller de seneste ti års amerikansk historie i nyt værk.

Damon Winter

16. november 2018

Det er ikke en let opgave at skulle følge i fodsporet på dansk journalistiks og historieskrivnings »fyrtårn«, som David Rehling her i avisen kaldte professor emeritus Erling Bjøl i anledning af udgivelsen af hans tredje reviderede udgave af USA’s historie i 2002.

Ikke mindst, fordi fyrtårnet, født i 1918, stadig lever.

Men Niels Bjerre-Poulsen, lektor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, viser sig at være den rette skribent til at overtage tjansen fra Erling Bjøl og trække trådene i USA’s historie hele vejen frem til sommeren 2018.

Herved får Amerika-interesserede i Danmark en bog, der omfatter USA’s historie lige fra de hvide kolonisters møde og konfrontation med »rødhuderne«, som man kaldte kontinentets oprindelige befolkning, dengang Bjøl satte sig til tasterne i 1980’erne, og helt frem til Trumps æra.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Aagaard
Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu