Læsetid: 4 min.

Julen er højsæson for skuffelser (men Paprika Steens nye film er ikke en af dem)

Den julefejrende familie i Paprika Steens charmerende julefilm, ’Den tid på året’, har en bred vifte af konflikter at bore i over julemiddagen, men filmen tager også julefilmgenren alvorligt nok til at levere et (heldigvis troværdigt) lille håb for familiesammenholdet
Paprika Steens julekomedie, ’Den tid på året’, skildrer gruppedynamikker og fastlåste familieroller, som vil være velkendte for de fleste.

Paprika Steens julekomedie, ’Den tid på året’, skildrer gruppedynamikker og fastlåste familieroller, som vil være velkendte for de fleste.

Jens Schlosser/Nordisk Film

8. november 2018

Det er hårdt absolut at skulle hygge sig. Og det skal man juleaften. Maden skal være god, bordet skal være smukt dækket, og stridsøkserne skal være begravet.

Årets mest imødesete og ritualiserede aften er den perfekte ramme om et spiddende portræt af middelklassens perfektionistiske tilgang til det at slappe af. Det udnytter Paprika Steen i sin tredje spillefilm som instruktør, Den tid på året, hvori hun selv spiller hovedrollen som det velmenende familiemenneske Katrine, der lægger sig i selen for at holde den perfekte jul.

Katrine er et stolt medlem af en faktisk ret okay kørende kernefamilie.

Juleaftensdag er der desværre ikke tid til at høre, hvad hendes teenagedatter, Maria (Fanny Leander Bornedal), går og er så ked af, og hun er nødt til at herse (mildt og civiliseret dog) med den lidt yngre Jens Peter (Mikas Maximus Dalhoff Christiansen), der ikke vil rydde op på sit værelse. Men det er ikke værre end, at hendes noget så sympatiske mand, Mads (Jacob Lohmann), kan få hende ned på jorden igen, mens han også lige laver en sovs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henrik Brøndum
  • Ejvind Larsen
Henrik Brøndum og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu