Læsetid: 4 min.

Hvad Karl Ove Knausgårds pulterkammer gemte

Nordmandens essays svinger for meget i kvalitet. Når det er værst, lyder det mere som en gymnasiestil end en passage hos en verdenskendt forfatter
Nordmandens essays svinger for meget i kvalitet. Når det er værst, lyder det mere som en gymnasiestil end en passage hos en verdenskendt forfatter

Rii Schroer/Ritzau Scanpix

9. november 2018

Den norske forfatter Karl Ove Knausgårds I kyklopenes land består af tekster, der tidligere har været udgivet i magasiner og tidsskrifter som New York Times, Paris Review og Vagant. Kun en enkelt (et 30 sider langt brev til vennen og kollegaen Tore Renberg) har ikke været offentliggjort før.

Foruden klassiske essays samler bogen også rejseberetninger, taler til avantgardekunstneren Laurie Anderson og den østrigske forfatter og dramatiker Peter Handke samt en anmeldelse af franske Michel Houellebecqs roman Underkastelse. De 19 tekster handler primært om litteratur og om Knausgård selv, men også om svensk debatkultur, Anselm Kiefer, norsk fodbold og hjernekirurgi.

Gennem disse vidt forskellige emner løber en række tematiske tråde, der kendetegner Karl Ove Knausgårds forfatterskab indtil nu. Særligt i Knausgårds fire årstidsbøger og bogen om Edvard Munch har han skildret hverdagen og dens rutineblik, som forhindrer os i at se verden ordentligt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer