Læsetid: 4 min.

’Life Itself’ tager Bob Dylan som gidsel i selvhøjtideligt sødsuppeshow

Med ’Life Itself’ har forfatteren bag ’Crazy, Stupid, Love’ skabt en multiplotmareridtshyldest til Bob Dylan, som udvander kunstnerens kanoniske album ’Time Out of Mind’, samtidig med at den lader sine velspillende superstjerner i stikken til fordel for ustandselige, selvkloge metaeksperimenter
Dan Fogelmans ’Life Itself’ bruger tre handlingstråde til at cementere den samme, banale pointe om, at livet er ubarmhjertigt og kun kan forsødes med stormfulde forelskelser og babyer. Her ses Olivia Wilde og Oscaar Isaac i rollerne som Abby og Will.

Dan Fogelmans ’Life Itself’ bruger tre handlingstråde til at cementere den samme, banale pointe om, at livet er ubarmhjertigt og kun kan forsødes med stormfulde forelskelser og babyer. Her ses Olivia Wilde og Oscaar Isaac i rollerne som Abby og Will.

Scanbox

23. november 2018

Life itself. Selve livet. Mage til pompøs titel skal man lede længe efter, og at servere selve livet på to timer er immervæk et stort brød at slå op – selv hvis man er Terrence Malick, og især hvis man er en forholdsvist uerfaren instruktør.

Som manuskriptforfatter er Dan Fogelman yderst succesrig og uden tvivl dygtig, men springet fra forfatter af Biler 1 og 2, To på flugt og Crazy, Stupid, Love til instruktør af en manisk metalegende multiplotfilm om livets essens er mislykket. Ikke kun fordi livet selv er kogt ind til en klæg sirup, men fordi Life Itself i sit fokus på de historier, som former menneskers liv, fortaber sig i narrative gimmicks og svælger usmageligt i tragedier.

Og fordi den bruger tre handlingstråde til at cementere den samme, banale pointe om, at livet er ubarmhjertigt og kun kan forsødes med stormfulde forelskelser og babyer. Og fordi den misbruger en forsvarsløs Bob Dylan på det groveste i et desperat forsøg på at give mere dybde og kant til sin maksimalt kommercielle tåreperser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu