Læsetid: 5 min.

Mørket breder sig i J.K. Rowlings ’Fantastiske Skabninger: Grindelwalds forbrydelser’

Den anden film om Newt Scamander og hans magiske væsener, ’Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser’, er flot og mørk, men er også lidt for proppet med handling. Den glemmer indimellem eventyret til fordel for det store drama
Jacob (Dan Fogler) og Newt (Eddie Redmayne) leder efter skurkagtige Grindelwald (Johnny Depp) i 1920’ernes Paris i David Yates og J.K. Rowlings ’Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser’. 

Jacob (Dan Fogler) og Newt (Eddie Redmayne) leder efter skurkagtige Grindelwald (Johnny Depp) i 1920’ernes Paris i David Yates og J.K. Rowlings ’Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser’. 

Jaap Buitendijk / SF Studios

15. november 2018

Den britiske forfatter J.K. Rowling har aldrig lagt skjul på sine politiske holdninger. Hovedpersonen i Harry Potter-bøgerne, troldmandslærlingen Harry Potter, er et ejegodt menneske med et solidt moralsk kompas, der byder ham at beskytte de svage og kæmpe imod de stærke, ikke mindst Voldemort og hans tilhængere, der vil undertrykke og udrense.

I de beslægtede film, Fantastiske skabninger og hvor de findes (2016) og nu Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser, begge skrevet af J.K. Rowling, virker det dog, som om forfatteren reagerer på en verden fuld af ufred og intolerance med en endnu højere grad af vrede og mørke og et udtalt ønske om, at nogen gør noget.

Begge film foregår i 1920’erne, længe før Harry Potter-sagaen, og handler om den aparte troldmand Newt Scamander (Eddie Redmayne), som føler sig mere tryg i selskab med sine fantastiske dyr og væsener end med de mennesker, der vil have selvsamme dyr og væsener aflivet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu