Læsetid: 3 min.

Revolutionen æder sine egne børn i ’To minutters stilhed’

Det får alvorlige konsekvenser, da en gymnasieklasse i 1950’ernes Østtyskland beslutter sig for at vise sin respekt for faldne oprørere i Ungarn i Lars Kraumes engagerende drama, ’To minutters stilhed’
En gymnasieklasse i 1950’ernes Østtyskland får problemer med ikke bare de lokale myndigheder, men selveste undervisningsministeren, da de beslutter sig for at ære faldne oprørere i Ungarn med tominutters stilhed i Lars Kraumes inciterende drama.

En gymnasieklasse i 1950’ernes Østtyskland får problemer med ikke bare de lokale myndigheder, men selveste undervisningsministeren, da de beslutter sig for at ære faldne oprørere i Ungarn med tominutters stilhed i Lars Kraumes inciterende drama.

Angel Films

8. november 2018

Kontrarevolution. Det er et ord, som undervisningsministeren ynder at bruge om den flok elever, der i en gymnasieklasse i Stalinstadt i Østtyskland i 1956 formaster sig til at holde to minutters stilhed for de faldne revolutionære kammerater, som lige har forsøgt at smide russerne ud af Ungarn.

Undervisningsministeren vil for enhver pris have fat i hovedmændene bag denne såkaldte kontrarevolution i gymnasieklassen. 

For ham er der ikke noget farligere end samfundsundergravende kræfter, som ikke vil indordne sig under de gældende regler. Det kunne jo i værste fald udvikle sig til en revolutionær bevægelse som den i Ungarn, der blev trampet under fode af russerne og deres kampvogne.

Det begynder ellers ret fredeligt i Lars Kraumes virkelighedsbaserede film, To minutters stilhed, der har taget sin danske titel efter de to minutters stilhed, som Kurt (Tom Gramenz) får sine klassekammerater – nogle mere villigt end andre; ikke alle er lige så fritænkende som han – til at holde en morgen i klassen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu