Læsetid: 4 min.

Man savner slet ikke Frank Underwood i sjette og sidste sæson af ’House of Cards’

Claire Underwood griber magten i sjette sæson af ’House of Cards’, der havde premiere på Netflix i går. Man savner ikke Frank, men fascineres i stedet af Claire Underwoods begavede og iskolde magtspil og hendes ord om, at den hvide, midaldrende mands tid er forbi
Claire Underwood (Robin Wright) har i dén grad sat sig tilrette i Det Ovale Kontor i sjette og sidste sæson af den politiske dramaserie ’House of Cards’. Foto: Netflix

Claire Underwood (Robin Wright) har i dén grad sat sig tilrette i Det Ovale Kontor i sjette og sidste sæson af den politiske dramaserie ’House of Cards’. Foto: Netflix

David Giesbrecht

3. november 2018

»Min tur!«

Femte sæson af Netflix’ House of Cards sluttede med, at Claire Underwood, den amerikanske præsident, kiggede direkte i kameraet og erklærede, at nu var det altså tid til, at hun kom til fadet efter i fem sæsoner at have stået i skyggen af sin vanærede mand, Francis ’Frank’ Underwood. Det var en næsten profetisk udtalelse af Claire, der spilles af Robin Wright, fordi siden da er Kevin Spacey, der spillede Frank, blevet fældet af #MeToo og skrevet ud af serien. Sjette sæson begynder således med meddelelsen om, at han er død.

Af naturlige årsager, forlyder det, men efterhånden som sæsonen skrider frem, er der tegn i sol og måne på, at hans død måske slet ikke var så naturlig. Og det er ikke den eneste måde, hvorpå Frank hjemsøger Claire og besværliggør hendes forsøg på at holde fast i magten. Helliger målet også midlet i lige så høj grad for Claire, som det gjorde for Frank? Det vil vise sig – men ingen tvivl om, at hun er lige så beregnende, begavet og snu et politisk dyr som sin mand.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Når Monggaard siger "man" mener han givetvist ham selv. Der er ikke meget der fascinerer mig i denne serie. Udviklingen kunne man forudse fra starten da Underwood blev præsident ret hurtigt. Hvor kunne man så gå hen? Åbenlyst at hun ville blive præsident igennem nepotisme. Spændende at de ting der rent faktisk foregår i Trumps administration (Kushner, Ivanka) "fascinere" på Information når bare produktet i sidste ende er at USA får en kvindelig præsident... en hvid kvindelig præsident forstås. Der er jo kun den hvide, midaldrende mand der er frygtelig ikke sandt?

Tilføjes kan selvfølgelig at den hvide, midaldrende kvindes tid slutter lige præcist samtidig som den hvide, midaldrende mands.

Vi er nogle der har opdaget den intersektionelle feminisme (den der reelt er humanisme og inkluderer minoriteter), Information..... not so much.

Carsten Wienholtz og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

House of cards og Frank Underwood´s højlydte talebobler i realtime der viser kynikerens foragt for hans modstandere var nyskabelsen i forhold til den oprindelige der foregår i Westminster blandt regeringskredse i England. At hans kone begynder på det samme sænker standarden en smule men ellers er fortsættelsen vellykket.