Læsetid: 4 min.

Forbered dig på at blive bange for dine egne tanker

Todd Hewitt fra Patrick Ness’ Chaos Walking-trilogi er en dystopiernes Harry Potter. Han er ikke drengen, der ikke kunne slås ihjel, men drengen, der ikke kan slå ihjel. I en verden baseret på vold er det en større trussel end volden selv
7. december 2018

Du har sikkert som jeg oplevet situationer, hvor du har ønsket at vide, hvad et andet menneske tænkte. Han siger måske én ting, men mener noget andet. Hvad synes han i virkeligheden? Efter at have læst om den New World, som Todd Hewitt lever i, så ønsker jeg ikke den slags mere. For i New World findes støjen.

Da civilisationen ankom med rumskibe fra den udtærede Old World i Patrick Ness’ Chaos Walking-trilogi, hvoraf de første to er udkommet på dansk, så landede de et frodigt, smukt og tilsyneladende paradisisk uberørt sted. Men så kom støjen. Mændene begyndte at udsende den. Alle deres tanker var ikke længere hemmelige. Nu flyder de fra dem som en konstant statisk forstyrrelse. Alt hvad de måtte mene om alt, alle deres længsler og lyster. Alt kommer ud uden civilisationens filter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu