Læsetid: 4 min.

Den globale forbrydelse

Bog om bestræbelsen på at skabe en international retsorden
4. januar 2019

Det fremføres ofte i dansk politisk debat, at konventionerne, ganske særligt dem der har med menneskerettighederne at gøre, ikke mere bør være gældende for Danmark.

Vi bør, som Socialdemokratiets gruppeformand for nylig uimodsagt udtrykte det i en tv-udsendelse, tage jurisdiktionen tilbage fra alle mulige internationale domstole. Tankegangen har klart udspring i forestillingen om staternes ret til ukrænkelig suverænitet som forudsætning for det nationale demokrati og nationalstaten.

Konventionerne er dertil gamle, lyder indvendingen, paragrafferne er jo formuleret i slipstrømmen af Anden Verdenskrig. Det er længe siden. I hvert fald 70 år.

Uanset at konventionerne ved udviklende domspraksis har undergået betydelige forandringer, er de forældede, siger både konventionsmodstanderne, og folk der vil have menneskerettighederne pensioneret. Heroverfor kan man tillade sig den nærliggende indvending, at krænkelserne, der afstedkom konventionerne, herunder krænkelser af menneskerettigheder, desværre ikke er forældede. Overgreb på mennesker har ikke nået pensionsalderen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Kurt Nielsen
  • Niels Duus Nielsen
Maj-Britt Kent Hansen, Kurt Nielsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kære GM
Sass beskylder du her omtrent for forbrydelse mod menneskeheden..Sass stiller blot modigt spørgsmål ved eksempelvis Haag juristers ret til at forhindre os i at udvise notoriske voldskriminelle og bandeledere med udenlandsk statsborgerskab , ud af vor kære Dannevang. Det skal efter din mening åbenbart kun kunne ske efter langvarige juristerier med dyrt betalte aktører på skatteydernes regning. Det til opmuntring af kriminelle asociale elementer til fortsat at skyde i gaderne og gud ved hvad, som kommer fremover herfra, se Malmø. GM prøv at få jordforbindelse, hvis ikke må jeg kalde dig elitær jurist, hvis interesser du her tjener- udover naturligvis Shoub Khan's.
Hvilken uhellig alliance under dække af fintfølende borgerdyd...

Kære GM
Sass beskylder du her omtrent for forbrydelse mod menneskeheden..Sass stiller blot modigt spørgsmål ved eksempelvis Haag juristers ret til at forhindre os i at udvise notoriske voldskriminelle og bandeledere med udenlandsk statsborgerskab , ud af vor kære Dannevang. Det skal efter din mening åbenbart kun kunne ske efter langvarige juristerier med dyrt betalte aktører på skatteydernes regning. Det til opmuntring af kriminelle asociale elementer til fortsat at skyde i gaderne og gud ved hvad, som kommer fremover herfra, se Malmø. GM prøv at få jordforbindelse, hvis ikke må jeg kalde dig elitær jurist, hvis interesser du her tjener- udover naturligvis Shoub Khan's.
Hvilken uhellig alliance under dække af fintfølende borgerdyd...