Læsetid: 4 min.

Hella Joofs nye skilsmissekomedie er ikke sjov

’Happy Ending’ går efter at være en sørgmunter, livsbekræftende komedie, men er hverken sørgelig eller opmuntrende. Den handler om at gøre op med forudsigeligheden, men er selv forudsigelig fra start til slut
Helle (Birthe Neumann) og Peter (Kurt Ravn) keder sig i deres ægteskab

Helle (Birthe Neumann) og Peter (Kurt Ravn) keder sig i deres ægteskab

Rolf Konow

21. december 2018

Selvfølgelig kan rige mennesker uden selvindsigt være sjove at se på. Det kan alle mennesker uden selvindsigt. Men de rige mennesker uden selvindsigt, som Hella Joofs nye film Happy Ending handler om – den pensionerede direktør Peter (Kurt Ravn) og hans mestendels hjemmegående kone Helle (Birthe Neumann) – er ikke sjove at se på. Det er de for personlighedsmæssigt underudviklede til at være.

Vi møder Peter og Helle, lige som han forlader hende til fordel for et liv, hvor man ikke hele tiden hænger på en kvinde, som man kender så godt, at man kan forudsige alt, hvad hun siger og gør. Man forstår ham. Det er kedeligt at kunne forudsige alt. Det bliver man mindet om i løbet af de 100 exceptionelt forudsigelige minutter, Happy Ending varer.

Stereotyp krisehåndtering

Peter var lige ved at gå i eksistentiel panik over, at livet ikke havde mere at byde på, og derfor har han brugt den fælles pensionsopsparing på at investere i et østrigsk vinhus. Så har han også en anledning til at gå og lire vinkenderklicheer af sig resten af filmen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer