Læsetid: 6 min.

Jesus kan bare ikke have en ’bad hair day’ uden at miste sin identitet

Kristendommen er kropsfikseret. Særligt i den protestantiske tradition har vi lært, at kristendommen er lutter ånd og etik, men der er mere kød og blod og (for)hud og hår i kristen mytologi og historiefortælling, end vi går og vil være ved. Mikael Rothsteins nye nørdede og flabede bog vil give os Jesus’ krop tilbage
Mikael Rothsteins mener, at kristendommen (særligt den protestantiske tradition) er kropsfikseret. I sin nye bog beskriver Rothstein, at der er mere kød og blod i kristendommen, end vi går rundt og tror. Billedet er fra en nadver i Danmarks første virtuelle kirkerum, og netop nadveren er ifølge Rothstein et symbol på den kropsfikserede kristendom.

Mikael Rothsteins mener, at kristendommen (særligt den protestantiske tradition) er kropsfikseret. I sin nye bog beskriver Rothstein, at der er mere kød og blod i kristendommen, end vi går rundt og tror. Billedet er fra en nadver i Danmarks første virtuelle kirkerum, og netop nadveren er ifølge Rothstein et symbol på den kropsfikserede kristendom.

Jesper Nørgaard Sørensen

21. december 2018

I Danmark er historien om kristendommen en historie om etik, om det indre og det gode. Men hvis man er interesseret, findes der en anden og mere kødelig historie om kristendommen, for kradser man bare lidt i overfladen af den æteriske kristelige selvforståelse, ser man, at kroppen gennemsyrer alt.

Det er hovedpointen i religionshistoriker Mikael Rothsteins oplysende og fagnørdede bog, Den kristne krop, der i fem essays ser nærmere på aspekter af kulten omkring Jesuskroppen, og som har udvidet denne tilfredse anmelders ordforråd og menneskelige horisont med et ord som ’forhudsteologi’.

Mikael Rothstein: ’Den kristne krop – fem essays om kød, blod, hud og hår’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Samuel Grønlund
Eva Schwanenflügel og Samuel Grønlund anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anne Mette Jørgensen

Ak ,ja. Har altid haft svært ved nadveren. Underlig skik.
Men , se på jødedom, hvor drenge/ mænd ikke betragtes som jøde, hvis de ikke er omskåret.
Ultraortodokse jøder, i Danmark præsenteret i Chabad huset. Her er gifte kvinder, hvis de overholder religionen, klippet eller barberet og bærer i stedet paryk.
Muslimske kvinder( ikke alle) dækker deres hår + diverse andre kropsdele.
Hvis det ikke er udtryk for kropsfiksering, hvad der det så ?

Eva Schwanenflügel

Kropsfiksering kunne også være at barbere sig under armene eller ved kønsdelene, så vi hår det dei'li'..
Uh ha da da, uh ha da da da da...

John Drage Thomsen

Langt, langt det meste af kristendommen er det rene bluff og en god portion løgn, lige siden Kirken "satte sig" på det gode og lade budskab. Hvis Paven en dag skulle få mod til at åbne for Vatikanets arkiver, kan man måske få fred på jorden. Ikke mindst fordi konkurrenterne vil blive blæst af banen.
Mindst af alt har kristendommen noget at gøre med julen; kirken har bare "sat sig" på en traditionel vintersolhvervsfest. Jesus blev født sidst i marts år 7 før vor tidsregning. Ellers kunne Herodes, som døde i år 4 fvt ikke nå at dræbe drengebørnene under 2 år, som legenden fortæller.
Og kirken selv "opdagede" først Jesus' fødsel og begyndte at fejre hans fødselsdag før omkring år 325. Og dengang på forskellige datoer. inden de lagde sig fast på vintersolhverv, hvor folk alligevel var forsamlede og festede. Men opdagede også, at der var "penge i lortet", og fortsatte med at opbygge legender og traditioner.
Løgnene vil blive kristendommens endeligt.