Læsetid: 6 min.

Ny bog fortæller om Kim Larsen, før han blev Fænomenet Kim Larsen

Jens Andersens redigering af Kim Larsens selvfremstilling er et godt fortalt indblik i Danmarks mest populære popsangers tidlige år før berømmelsen gjorde ham til fænomen
Kim Larsen er en god fortæller, der har sans for persontegning, og samtidig er bogen om hans unge år også et alment portræt af efterkrigsgenerationens opvækst og vilkår for børn og unge i den socialdemokratiske velfærdsstat fra midt-1950’erne til oliekrisen i 1973.

Kim Larsen er en god fortæller, der har sans for persontegning, og samtidig er bogen om hans unge år også et alment portræt af efterkrigsgenerationens opvækst og vilkår for børn og unge i den socialdemokratiske velfærdsstat fra midt-1950’erne til oliekrisen i 1973.

Privatfoto fra bogen

7. december 2018

Der er en vis mening med at udgive Kim Larsens selvbiografi for perioden fra den tidlige barndom til 1971, hvor han står på tærsklen til at blive Fænomenet Kim Larsen med signatursangen »Langebro«, der stadig var en del af hans koncertsæt på den sidste turné, kort før han døde af kræft i september.

Kim Larsens position som nationalt ikon af hidtil uset format gør det relevant at skildre hans sociale og kulturelle baggrund – hvor kom han fra? Hvad var hans ærinde? Hvorfor ramte han så bredt, at millioner fulgte med i tv-transmissionen af mindefakkeltog i landets største byer?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Reinholdt
  • Jakob Trägårdh
  • Søren Veje
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Trond Meiring
Anders Reinholdt, Jakob Trägårdh, Søren Veje, Maj-Britt Kent Hansen og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu