Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Pusha T levererede tætpakket hitkavalkade til popsmart ungdom

Det var en kort fornøjelse, da den amerikanske rapper Pusha T søndag optrådte i Vega. Til gengæld var der fuld knald på festen i de godt 40 minutter, koncerten varede – ikke et sløvt øjeblik, ingen unødige fyldnumre
Pusha T i Store Vega. 

Pusha T i Store Vega. 

Per Lange

Kultur
11. december 2018

Pusha T bevæger sig som et rovdyr på scenen. Hovedet er skudt frem, og hans blik er bidsk og snerrende.

»Jeg er her af én grund. Og kun én grund: Daytona – årets bedste rapalbum.«

Søndag indtog 41-årige rapper, hvis borgelige navn er Terrence LeVarr Thornton, den store scene på Vega i København for at spille en udsolgt koncert med afsæt i den anmelderroste, Kanye West-producerede og grammynominerede plade, Daytona, der udkom tidligere på året.

En velfriseret helhedsoplevelse, der fra start til slut virkede indøvet, dresseret og blev leveret med overskud. På de godt 40 minutter, som showet varede, blev energien aldrig sluppet fuldstændig løs på Vesterbro-spillestedet, men det blev heller aldrig kedeligt. Stilen var sikker.

Tag selve scenografien. Enkel og minimalistisk med King Push, som han også kalder sig, i fokus. Dj-pulten var gemt væk ude i højre side, mens fire lodrette neonrør stod placeret i hjørnerne og indkapslede scenen som en boksering, og et fjerde vandret rør hang på bagvæggen.

Midt i mørket stod den amerikanske rapper, sortklædt med røde og blå detaljer på den skarpe uniform; håret i tynde fletninger og samlet i en stram pisk.

Også publikum var moderigtigt klædt med sorte hættetrøjer og smarte gummisko – overvejende mænd i begyndelsen af 20’erne og forstadsknægte, der efter koncerten måtte tjekke rejseplanen til Næstved Station.

Det var et publikum, som tydeligvis havde et forhold til Daytona – og i særdeleshed hittet »If You Know You Know« – men ikke nødvendigvis var interesseret i Pushas bagkatalog og fortiden i hiphopduoen Clipse. Noget, der tilsyneladende passede Pusha fint: Han var der for at give publikum »the Daytona experience«.

Hitkavalkade

Koncerten begyndte i total formørkelse på nær det hvide lys, der i takt med rimene skiftevis oplyste højre og venstre side af Pushas ansigt, mens han a cappella leverede første vers af »If You Know You Know«.

Og efter de to første numre, hvoraf det andet var den tungt vuggende Daytona-sang »The Games We Play«, fik Pusha T et øredøvende bifald, der var en koncertafslutning værdig. Total kontrol. Begejstringen antændt.

Herefter fulgte et udpluk af højadrenalinshøjdepunkter fra Pushas bagkatalog: Fra »Numbers On The Boards« fra solodebutalbummet i 2013 og »M.F.T.R.« fra 2015-pladen King Push til hans gæstevers på Kanye West-produktionerne »New God Flow«, »Mercy« og »So Appalled«. Her spillede han dog desværre kun sine egne vers og leverede dermed væsentligt forkortede versioner af numrene.

Det medførte et fragmenteret og utålmodigt forløb, men tilførte samtidig koncerten en dirrende intensitet, fordi det kun var de absolut største hits, der blev blæst ud over det unge publikum.

Alligevel savnede man i nogle tilfælde at få gentaget omkvædene, eksempelvis da Pusha fremførte sin gæsteoptræden på Kids See Ghosts-nummeret »Feel the Love«, hvor den bratte afslutning var decideret utilfredsstillende.

Det fungerede utvivlsomt bedst, når Pusha T fokuserede på Daytona-sangene. Og alle albummets syv sange endte da også med at blive spillet – dog med en meget forkortet version af »Hard Piano« – og tilmed i samme rækkefølge som på albummet.

Pushas fremtoning var hårdtslående og vokalen ru og knurrende – nøjagtig som på studieindspilningen. Ingen dikkedarer.

En søndagsfest i højt tempo, der måske ikke kommer til at efterlade et langvarigt indtryk, men mindede om, hvor mesterlig en udgivelse Daytona er, og at kunstneren bag godt kan have ret i, at det er årets bedste rapalbum.

Pusha T, Vega, søndag den 9. december 2018

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her