Læsetid: 4 min.

Splint i krig

Franske Émile Bravo kaster i albummet ’Håbets tid’ den unge helt ud i Anden Verdenskrig
Det er ambitiøst, at lade Splint være vidne til krigens rædsler, men det rejser det velkendte spørgsmål om, hvorvidt børnelitteraturens klart tegnede fantasifigurer tåler et så direkte virkelighedstjek.

Det er ambitiøst, at lade Splint være vidne til krigens rædsler, men det rejser det velkendte spørgsmål om, hvorvidt børnelitteraturens klart tegnede fantasifigurer tåler et så direkte virkelighedstjek.

Illustration: Émile Bravo/’Håbets tid’

21. december 2018

Splint & Co., en af de store belgiske børnetegneserier, fylder i år 70. Serien om den kække, rødhårede eventyrer i piccolokostumet, hans koleriske ven Kvik og egernet Spip har gennemgået mange forandringer i løbet af årtierne, varetaget, som den har været af vidt forskellige hænder, og metaltrætheden har uvægerligt meldt sig.

I et forsøg på at modvirke den her i jubilæumsåret, kaster franske Émile Bravo nu i albummet Håbets tid den unge helt ud i Anden Verdenskrig. Det er ambitiøst, men rejser det velkendte spørgsmål om, hvorvidt børnelitteraturens klart tegnede fantasifigurer tåler et så direkte virkelighedstjek.

Det hele startede for så vidt for ti år siden, i 2008, med Bravos første Splint-album Portræt af helten som troskyldig ung mand (dansk udgave 2013), som vendte tilbage til Splints, ’Spirous’, rødder i børnebladet Le Journal de Spirou i 1938.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu