Læsetid: 5 min.

Clint Eastwoods ’The Mule’ handler om den aldrende, hvide mands kamp for at forblive relevant

En 90-årig gartner bliver kurer for et mexicansk narkokartel i Clint Eastwoods nye film, der også er hans bedste i mange år. ’The Mule’ handler om at erkende sine fejl og forsøge at råde bod på dem
90-årige Earl Stone (Clint Eastwood) bliver kurer for et mexicansk narkokartel i Eastwoods nye film, ’The Mule’.

90-årige Earl Stone (Clint Eastwood) bliver kurer for et mexicansk narkokartel i Eastwoods nye film, ’The Mule’.

SF Studios 

10. januar 2019

Ser man på de film, som Clint Eastwood både har instrueret og spiller hovedrollen i – begyndende i 1970 med thrilleren Play Misty for Me – har den 88-årige filmskaber i nu snart 50 år forsøgt at forlige to sider af den amerikanske mand, den hårde og den bløde.

Det machoimage, Eastwood til en vis grad som skuespiller byggede op med sine roller i Sergio Leones westerns og titelrollen i Dirty Harry-filmene, har han leget med og endda revet hul i en række af sine film som instruktør.

Han gjorde det for så vidt allerede i Play Misty for Me, hvor han spiller en radiovært, der indleder et forhold til en sygeligt jaloux kvinde, som siden ikke kan acceptere, at han går fra hende. Men radioværten er ikke selv uden skyld i balladen, og det samme gør sig gældende for de ikke altid lige pålidelige mænd, mentorer, fædre og ægtefæller, Eastwood spiller i film som Honkytonk Man, A Perfect World, Million Dollar Baby, True Crime, Gran Torino og nu The Mule.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Olaf Tehrani
  • Eva Schwanenflügel
Niels Duus Nielsen, Olaf Tehrani og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Balling

Clinten var sej i de gamle Leone westerns, hvor han bogstavelig talt affyrede flere kugler fra seksløberen end han udtalte ord, og hvem har ikke citeret Dirty Harry, men han blev for alvor interessant med Unforgiven, Da han lavede Million Dollar Baby måtte jeg overgive mig, og jeg lå fladt ned (og græd) efter Gran Torino.

Niels Duus Nielsen, Carl Chr Søndergård, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Ole jakob Dueholm Bech anbefalede denne kommentar
Juan Carlos Krebber

Hvorfor er det helt præcist at Earl er "en del af problemet"? Er det blot fordi han er blevet gammel, og ikke har fulgt med tiden? Og er det overhovedet rimeligt at forvente at en person på hans alder skal følge med tiden? Jeg syntes ikke at svaret er indlysende.
Man får lidt den mistanke, at den amerikanske anmelder mener at Earl "er en del af problemet", netop fordi at han er en HVID gammel mand. Og det vist knapt så charmerende en holdning at have.

Søren Kristensen

Den tidligere mexikanske præsident Vincente Fox har ellers lige forsøgt at forklare Trump, at narkokartellerne ikke er mexikanske, men USA´ske, om man så må sige.

Trond Meiring, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar

Der er vel ikke noget principielt galt ved at være republikaner, som artiklen antyder. Det var trods alt republikanerne, som frigav slaverne, medens plantage- og slaveejerne stod bag dannelsen af det demokratiske parti. Det var også demokraten Jim Crow, som fik gennemført raceadskillelseslovene, der først blev ophævede i 1965. De var altså stadig i kraft under den så berømmede præsident Kennedy.

I dag er demokraterne blevet et identitetspolitisk parti, der tiltrækker højfinansen, Hollywood og de kreative klasser, medens arbejderne og de lavtlønnede står tilbage på perronen. Det republikanske parti er delt i to. Virksomhedsejerne udenfor finans- og high-tech sektoren og så de mange amerikanere, som presses af globaliseringens konsekvenser og fortrinsvis bor inde i landet.

ulrik mortensen, Grethe Preisler og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Carl Chr Søndergård

Brug ikke tid på denne film.

Jeg må bare sige, at det er de værste penge, jeg længe, har fyret af, på en biografbillet. Det er en film fyldt af de værste klichéer og voldsomme 'huller' i det noget rodede plot. Måske en form for senilitet skulle være bygget ind i historien.. Der er da gode momenter og den er da flot filmet. Historien har momentvis spænding under opsejling, men det er og bliver en fuser. Rigtig ærgerligt.

Som stor Clint-fan, håber jeg godt nok ikke, at det bliver hans sidste af hans rigtig mange fantastiske film, både som instruktør og skuespiller.