Læsetid: 4 min.

På Momentum er Océanes selvmord et udtryk for den europæiske ungdoms mismod

Med forestillingen ’16:29’, der henviser til det klokkeslæt, hvor den 18-årige Océana sprang ud foran et tog med mere end tusind seere som vidner, afslutter instruktør Anna Malzer sin trilogi om Neo-Europa. En fin afrunding af hendes år som kunstnerisk leder på teater Momentum i Odense, hvor hun med vekslende held har omskabt det dokumentariske til teaterfiktion
Til trods for sit smukke ydre er der intet glamourøst over Amira Jasmina Jensens portrættering af den franske Océane.

Til trods for sit smukke ydre er der intet glamourøst over Amira Jasmina Jensens portrættering af den franske Océane.

Daniel Buchwald

29. januar 2019

Hvordan tager man et ungt menneskes tragedie og forvandler det til teater? Kan det på samme tid være respektfuldt over for den afdøde og stadig interessant for de levende?

Instruktør Anna Malzer har ikke været bange for at tage svære emner op i sin periode som kunstnerisk leder på Momentum i Odense. Hendes seneste forestilling består af to separate værker spundet over samme tema, hvoraf det første er skrevet og instrueret af Anna Malzer selv. En monolog om en ung kvinde, der vælger at afslutte sit liv på utraditionel vis.

I maj 2016 begik den 18-årige franske Océane selvmord ved at springe ud foran et tog. Det spektakulære i hendes handling lå især i det faktum, at hun live-streamede den via det sociale medie Periscope, hvor over tusind følgere så med.

Océane var med sit livs sidste gerning en bizar firstmover. Da toget kørte ind på stationen kl. 16.29, fik verden sit første (men ikke sidste) livetransmitterede selvmord. Det er optakten til hendes selvmord, der er omdrejningspunktet for den cirka tre kvarter lange monolog på Momentum med skuespiller Amira Jasmina Jensen i rollen som Océane.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu