Læsetid: 4 min.

Pernille Fischer Christensens ’Unge Astrid’ er et mesterværk, der er mesteren værdig

Pernille Fischer Christensens film om Astrid Lindgren er rørende, klog, smuk, naturlig og melankolsk som forfatteren selv, og Alba August er lysende i fortællingen om den tid i Lindgrens liv, der for altid placerede hende på børnenes side
»Jeg kendte historien om Astrid og Lasse. Jeg forstod dens betydning. Men sjældent har jeg troet så meget på Astrid Lindgrens insisteren på at stå på børnenes side, som jeg gør det efter at have set denne film. Det er et mesterværk, der er mesteren værdig,« skriver Anita Brask Rasmussen.

»Jeg kendte historien om Astrid og Lasse. Jeg forstod dens betydning. Men sjældent har jeg troet så meget på Astrid Lindgrens insisteren på at stå på børnenes side, som jeg gør det efter at have set denne film. Det er et mesterværk, der er mesteren værdig,« skriver Anita Brask Rasmussen.

Nordisk Film Produktion

31. januar 2019

Der er en fortælling om Astrid Lindgren, som jeg altid vender tilbage til, hver gang jeg læser noget af hende, og hver gang jeg skriver om hende. Når man kender til den, ser man sammenhænge og idealer i forfatterskabet, som hun også selv så.

Det er den afgørende begivenhed, som Pernille Fischer Christensen med sin film Unge Astrid nu placerer helt centralt og helt rigtigt i vores forståelse af den store svensker.

Det var dengang, Astrid Lindgren hentede sin treårige søn Lasse til Stockholm fra det, han altid havde kendt som sit hjem hos en plejemor i København. Dengang hun besluttede sig for, at hun ligesom Jonathan Løvehjerte ikke ville være en lille lort. Hun ville gøre det rigtige, selv om det var svært. Og det var svært, ikke mindst for Lasse. Det er den erfaring, hun bærer med sig gennem hele forfatterskabet.

Lysende Alba August

Redaktør Blomberg (Henrik Rafaelsen) har ret i det øjeblik, han kigger ned på sin unge sekretær på Vimmerby Tidende efter at have hørt hende læse dele af sin første reportage til avisen op.

»Du er lysende,« siger han konstaterende og mildt til Alba Augusts unge Lindgren.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • ingemaje lange
  • Malan Helge
  • Olaf Tehrani
  • Viggo Okholm
  • Kurt Nielsen
Ejvind Larsen, ingemaje lange, Malan Helge, Olaf Tehrani, Viggo Okholm og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu