Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Prøv den interaktive anmeldelse af den interaktive film ’Black Mirror: Bandersnatch’

’Black Mirror: Bandersnatch’ er en interaktiv Netflix-film, hvor brugerne selv vælger sin vej gennem en forgrenende historie fuld af paranoia, meta-lag og bevidstgørelse. Her er vores interaktive anmeldelse
Netflix-filmen ’Black Mirror: Bandersnatch’ har fuld bevidsthed om sine virkemidler og perspektiver, og den er ikke bange for at gå meta – ja, endda nedbryde den fjerde væg ud til os, tilskuerne/dukkeførerne

Netflix-filmen ’Black Mirror: Bandersnatch’ har fuld bevidsthed om sine virkemidler og perspektiver, og den er ikke bange for at gå meta – ja, endda nedbryde den fjerde væg ud til os, tilskuerne/dukkeførerne

Kultur
5. januar 2019

Dette er en interaktiv anmeldelse af Netflix’ nye interaktive film Bandersnatch. Hver gang du har læst et afsnit, får du nye valgmuligheder. 

Bandersnatch er en del af den britiske science fiction-tv-serie Black Mirror, der excellerer i filosofiske, dystopiske, drilske fremtidsskæbnefortællinger, en afsluttet historie pr. episode. En slags futuristisk Twilight Zone.

Hovedpersonen i Bandersnatch er den 19-årige Stefan Butler, som i 1984 er amatør-spilprogrammør. På sin nu klassiske ZX Spectrum-computer (serien er FULD af referencer og 80’er-nostalgi) er han i gang med at lave et adventurespil baseret på sin yndlingsroman Bandersnatch. En bog, som man ikke navigerer i side for side, men i spring via de valg, man foretager. Akkurat som i Butlers computerspil og som i Netflix-filmen, som denne anmeldelse handler om. Kort inde i filmen skal du foretage det første valg: Guldkorn eller Frosties til morgenmad?

Velkommen til Informations interaktive anmeldelse af den interaktive film Bandersnatch

 

’Black Mirror: Bandersnatch’ – Instruktion: David Slade. Manuskript: Charlie Brooker. (Kan ses på Netflix nu)

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Randi Christiansen

Det er jo indlysende, at aktører på et salgsmarked benytter sig af legale og tilgængelige metoder til at identificere sine kunder og målrette sine tilbud . Det behøver man altså ikke at være paranoid over.

Hvad der til gengæld giver anledning til at forholde sig yderst kritisk er fake news og manipulering af information og dermed folkestemninger. Især hviler formidlingsansvaret tungt på public service medierne.

Overvej hvor pinligt det er for kulturministeren og hendes parti, at de vil bestemme, at public service tekst tv kun må viderebringe korte indlæg. Så har man for meget tid og for lange arme, når man vil detailregulere public service medierne. Sådan kendes magtmisbrugere hvis hærg understreger deres sølle habitus.

Arne Albatros Olsen, Karsten Aaen og Klaus Lundahl Engelholt anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Flere af afsnittene i Black Mirror har destrueret optimistiske tendenser på sene aftner hos mig.
Må hellere få set dette med.

Jeg har set Bandersnatch på Netflix - og ja, det er megasjovt :) at man kan vælge, at det er Netflix, der styrer ens valg!

Bortset fra det, så har filmen jo en handling, der skal afsluttes, en ramme-fortælling er filmen jo sat ind i - derfor har man som seer jo ikke det frie valg, som man tror, at man har; fortællingen skal jo ende et sted - en gang.

Jeg synes, at filmen Bandersnatch var god, dels fordi valgene var gode, dels fordi det er en fin lille psykologisk opbygget thriller, hvor en del af plottet er noget med overvågning, kontrol, og eksperimenter (og det er er det eneste jeg vil sige om det her).