Læsetid: 6 min.

For ti år siden udkom Merriweather Post Pavilion - det forandrede rockstjernens idealtype

Animal Collectives hovedværk ’Merriweather Post Pavilion’ er en udgivelse, der ikoniserede den bløde og nørdede musikertype, overflødiggjorde elguitaren uden at miste rockæstetikken og beviste, at elektronik også kan lyde organisk. Information har bedt tre danske indiemusikere om at beskrive albummets betydning
Animal Collective og Noah Lennax’ hovedværk ’Merriweather Post Pavilion’ var et gennembrud for en mere organisk lyd inden for den elektroniske musik.

Animal Collective og Noah Lennax’ hovedværk ’Merriweather Post Pavilion’ var et gennembrud for en mere organisk lyd inden for den elektroniske musik.

Michael Kelly The Washington Post

7. januar 2019

Det amerikanske indieorkester Animal Collective ændrede på afgørende vis rockmusikkens anlagte kurs, da de for ti år siden tog deres spraglede og eksperimenterede guitarbaserede formular op til revision og leverede et album, der bevarede rockbandæstetikken, men placerede elektroniske apparaturer i centrum.

Merriweather Post Pavilion blev et udråbstegn i opgøret med elguitaren som omdrejningspunkt for den populærrytmiske musik – gruppens eventyrlige og udforskende tilgang til indiepoppen havde i stedet sampleren i hovedrollen: en maskine, hvor digitalt opbevarede lyde kan manipuleres, ophugges og afspilles. Et redskab fra den elektroniske musiks arsenal.

Albummets førstesingle, »My Girls«, låner eksempelvis temaet fra Jamie Principles berømte Chicago house-nummer »Your Love« fra 1986, og generelt består Merriweather af langudstrakte, farverige kompositioner, der rimer på computermusikkens meditative kvaliteter – i parring med sublimt fængende popmelodier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu