Læsetid: 7 min.

Her er de bedste scener fra DR’s vinprogram med Anders Fogh, ’Skål fra Europa’ – så behøver du ikke selv se det

Anders Fogh Rasmussen er i spotlyset, efter det er blevet udredt, at hans regering vildtledte om grundlaget for Danmarks deltagelse i Irakkrigen. Samtidig optræder den tidligere danske statsminister på slap line i en DR2-programserie, Skål for Europa. Temaet er vin og europæisk politik, men det handlet mest om at være akavede mænd og snakke forbi hinanden
Den gode stemning skal jo helst bevares, når man drikker vin i fjernsynet, så Foghs politiske fortid dykkes der ikke ned i i programmerne.

Den gode stemning skal jo helst bevares, når man drikker vin i fjernsynet, så Foghs politiske fortid dykkes der ikke ned i i programmerne.

Fra DR

11. februar 2019

I DR2-programmet Skål for Europa er vi på roadtrip med journalist – og selverklæret vinentusiast – Morten Brink Iwersen samt den tidligere danske statsminister, Anders Fogh Rasmussen, som i disse dage er i mediernes søgelys efter sidste uges offentliggørelse af krigsudredningen.

Her blev det slået fast, at hans regering »strammede« oplysninger om Irakkrigens grundlag og videregav et »ufuldstændigt billede« til Folketinget.

Skål for Europa giver sig ud for at være et moderne dannelsesprogram om vinkultur og europæisk politik, men er det faktisk ikke. Foghs politiske fortid dykkes der ikke ned i. Den gode stemning skal jo helst bevares, når man drikker vin i fjernsynet.

I det hele taget er programmet minimalt oplysende – både når det gælder Foghs europolitiske femsekundersanalyser, og når Iwersen skal gøre os klogere på den ædle drik af fermenterede druer. Til gengæld er det en vidunderlig fortælling om to midaldrende mænd, der har det akavet og konstant snakker forbi hinanden.

Her er de bedste øjeblikke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Jesper Lerche
  • Eva Schwanenflügel
  • Kurt Nielsen
  • Steffen Gliese
Katrine Damm, Jesper Lerche, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

.
"Her er de bedste scener fra DR’s vinprogram med Anders Fogh, ’Skål fra Europa’ – så behøver du ikke selv se det"

TAK! Af hjertet tak, at jeg kan springe, kunne det hedde 'sprænge'? programmet over - så tilfældigvis lidt af første program, det gjorde bestemt ikke noget godt for hverken mit blodtryk eller brækpunkt.

DR hvad i alverden har I gang i ?!

Med mindre det er en ny og aldeles subtil underdrejet venstreorienteret propaganda, I i al ubemærkethed prøver at sparke tilbage med, så har I selvfølgelig min fulde opbakning!

Annette Chronstedt, Klaus Engelholt, Liselotte Paulsen, Anders Graae, Hanne Ribens, Karsten Lundsby, olivier goulin, Mogens Holme, Berith Skovbo, Niels Duus Nielsen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, John Andersen og Benta Victoria Gunnlögsson anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Det er på ingen måde højpandet, hvis nogen ellers havde forventet det.

Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen, Steffen Gliese og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Der er mennesker i Danmark som ser programmet, det kan Anders Fogh sådan set ikke gøre for.

Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Tænk at manden har mistede lugtesanesen efter at have været så lang tid i krigszoner.
han kan ikke engang lugte om den er gode eller dårlig. han kan bare smage alkoholden.........

Eva Schwanenflügel

Herlige momenter fra vinlandenes lyksaligheder..
Tusind tak for gode grin, og for at være behjælpelige med at fordøje (finsmage?) hele programserien for os læsere. Duften af brændt skatteminister rinder i hu..
Ærgerligt Tobias Dybvad pt holder pause, men kanske han medbringer uddrag af vin-odyséen på sin næste tour de Danmark?

Caspar Christiansen, Liselotte Paulsen, Maria Bjørnsten, Hanne Ribens, Katrine Damm og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

At Fogh ingen sans har for god eller dårlig vin, fvaarr-
DR2 burde istedet spidde hans manglende sans for redelighed i politik, krige uden FN mandat, noget vi i DK kommer til at/har måttet betale dyrt for.
Skal dr 2 sende Fogh nogen steder hen ? hvad så med Irak eller Afghanistan ?
Så kan han jo få lov evt sammen med Carsten Jensen, at bedømme sit "værk". Se friheden blomstre op af granathullerne, se forskellen på før og nu!
Dengang talibanstyre, der er på vej til comeback efter forhandlinger med vinderen af krigen USA. Jo vesten har sejret af helvede til.

Liselotte Paulsen, jørgen djørup, Hanne Ribens, Katrine Damm, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel og Jan Weber Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

jeg finder det mere end svært at se det gode i, at de mest usympatiske i danske politik samtidig er dem som får mest taletid,
og ikke bare det, de deltager også i megen sympati-fremmende underholdning hvor vi kan grine sammen med dem,
og måske ligefrem glemme hvor grimme de er i politik, fogh er bare et eksempel, diverse DFere og kuglestøderen er andre, og der er efterhånden rigtig mange eksempler,
men forklaringen er vel at det alt sammen handler om at sikre at der ikke kommer et systemskifte, tilbage til en menneskelig politik,
nu hvor overklassen endelig har fået MÆRKBAR politisk magt, magten over medierne og den økonomiske magt har de jo altid haft.

Jørgen Wentzlau, Mikael Velschow-Rasmussen, Annette Chronstedt, Liselotte Paulsen, Dagmar Christiandottir, Hanne Ribens, Katrine Damm, Karsten Lundsby, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Hvad forstår vel Liberalisters sig på agurkesalat.

Liselotte Paulsen, Hanne Ribens, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Nikola Nedeljkovic Gøttsche

Anders Fogs vinprogrammer med Morten Iwersen går ikke stille af.

Du skriver omfattende i dag - og fra højre side af spektret tog Niels Lillelund fat i samme emne i går i sin klumme i JyllandsPosten søndag.

Niels Lillelund kalder Anders Fog en bondedreng fra Hvidding, fordi han ikke kan genkende smagen af kvæde eller orangeconfit i vinen - forargelsen driver ned ad glasset.

Faktisk er det værre endnu.
Anders Fog har aldrig smagt nogen af delene før, og så har han jo rigtig svært ved at kunne genkende smagen - den bondedreng.

Samuel Grønlund

Vin er noget af det bedste der findes. Uden vin ville det være svært at se en grund til at udholde livet i dette latterlige lorteland.
Hvor det dog sørgeligt at se det bedste i livet så nådesløst blandet sammen med noget af det mest hadefulde og afskyvækkende der findes.
Jeg griber efter et skarpladt våben hver gang jeg høre svinets navn. Det er svært at overdrive hvor meget han har ødelagt.

Morten S. Andersen, Liselotte Paulsen, Eva Kjeldsen, Dagmar Christiandottir, Thomas Rasmussen, Katrine Damm, Herdis Weins, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hov, hov kære Samuel,
Tænk dog på at Fogh Rasmussen også forbedrede forholdene for de ukritiske forbrugere og låntagere, så vort land rigtig kunne deltage i den europæiske svingom ;-)
Hvor ær de' båre dei'li..

Og for bankerne Eva, som også ukritisk lånte penge ud til gud og hver kvinde, sågar bistandsklienter, som selvfølgelig ikke havde en jordisk chance for at betale et millionlån af, ja jeg kender til et par eksempler, hvor banken selv henvendte sig - kunne du ikke tænke dig at låne et klækkeligt beløb?
Og AFR fik jo lige r*ven med sig før hele skidtet kollapsede, som ingen havde forudset - altså bortset fra almindelig lægkvinde;)

Bortset fra det:

DR når vi - jeg nu er i gang med den venstresnoede propaganda kunne I så ikke lige genudsende '1864', fik den ikke set, kan faktisk godt lide Bornedal, men er ikke så god i det der med krig.
Nu er jeg så blevet nysgerrig efter Nissens udsagn, om at han aldrig havde lavet noget, der ikke var for at genere DF.
Som tilhørende søvnløsesegmentet er det helt fint, hvis det er om natten, så er der ikke så mange der risikerer at få sandkagen galt i halsen. Og nu har i altså genudsendt 'Taxa' lad os sige fem gange inden for de sidste par år - okay serie i min optik, men der er jo masser at tage af... ;)

Eva Schwanenflügel

He he Katrine, jeg har lige genset "Borgen" med Margrethe Vestager, (host) Birgitte Nybro, det var en fest..
Adam Price kan godt skrive noget fidilifjum sammen som vi alle kan være enige om - på overfladen

DR forsøgte jo at advare os i TV-serien "Bedrag", men den blev skudt ned af alle anmeldere for at være for konspiratorisk.
UPS..

Apropos bistandsklienter på millionlån, dem kender jeg også til.
Værre er det dog for de der optager kviklån, eller køber leasing.

Eva har også genset Borgen, og er (stadig) ret vild med den, dog synes jeg det er tarveligt, at manden forlader Nyborg - hvad var det nu nogle kvindelige manuskriptforfattere skrev i et 'manifest' ang kønssterotyper i forbindelse med 'Herrens veje'? ;)
Jeg kan også godt lide 'Bedrag' Og Anna en kvindelig breaking bad, der ovenikøbet får skidte typer til at tæske usympatisk mand, he ;)

Og kviklån, der kan erhverves på en bustur fra Ballerup til Rødovre med en rente på omkring 25%, og åbenbart ikke er åger, det strider imod alt, hvad jeg har lært.

Jeg kan ikke vente med at se efterfølgeren til programmet, nemlig: "Tag med Pia M. Kjærsgaard på ø-hopperi i det græske."

Katrine Damm, Maj-Britt Kent Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar