Læsetid: 4 min.

Var det Danmark?

Pablo Llambias nye bog er rig, fjollet, knugende, et hovedværk, splintret i 98 stykker
1. marts 2019

De er så mange ting på én gang, de små prosastykker i Pablo Llambias’ nye roman Zombierådhus. De er for eksempel et remake og en opdatering af hans gennembruds- og hovedværk, den lille, sære prosabog Rådhus fra 1997. Dengang rejste forfatteren selv rundt og fotograferede rådhuse og skrev om livet og kunsten i den danske velfærdsstat. Denne gang har Google taget billederne, mens bogens prosastykker glimter og glitrer, letlæste og samtidig kaotisk strittende i utallige retninger som et splintret spejl eller et udtræk fra internettets ubevidste.

Det er, som om den første bogs personlige strejftog er blevet erstattet af en digital verdens nærmest tilfældige beskæringer og ophobninger af information.

Men de små prosastykker i Zombierådhus, sjældent mere end tre sider lange, et for hver af de 98 rådhuse i Danmark, er så også et portræt af landet i dag, et trist og uhyggeligt og nogle gange utroligt morsomt portræt. Ud af det, der ofte begynder som konkrete beskrivelser af Googles rådhusbilleder, opstår absurde fabler fra et land, der går under, eller vil gå under, eller allerede er gået under.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu