Læsetid: 3 min.

Grådighed er det nye sort i kunstverdenssatiren ’Velvet Buzzsaw’

Dan Gilroy spider Los Angeles’ indspiste kunstverden i sin nye og underholdende satire, ’Velvet Buzzsaw’, der kan ses på Netflix
Zawe Ashton og Jake Gyllenhaal i Dan Gilroys underholdende satire over Los Angeles’ kunstverden, ’Velvet Buzzsaw’.

Zawe Ashton og Jake Gyllenhaal i Dan Gilroys underholdende satire over Los Angeles’ kunstverden, ’Velvet Buzzsaw’.

PHOTO CREDIT Claudette Barius/Netflix

12. februar 2019

Arrogante kritikere, der taler i tunger. Grådige galleriejere på evig jagt efter det nye sort. Kræsne museumsdirektører, som ikke vil vise hvem som helst. Overambitiøse assistenter med egen dagsorden. Anerkendte kunstnere, der har mistet deres mojo.

Velvet Buzzsaw (det betyder noget i retning af fløjlsrundsav), Dan Gilroys underholdende satire over Los Angeles’ kunstverden, er befolket af mildest talt farverige skikkelser, som smiler imødekommende, mens de hvisler fornærmelser efter hinanden eller stikker hinanden i ryggen. Det er, forstår man, en nådesløs verden, hvor man kun kommer frem, hvis man har om ikke rundsave på albuerne så i hvert fald en veludviklet sans for intriger, powerplay og bedrag.

Jake Gyllenhaal spiller den indflydelsesrige kunstkritiker Morf Vandewalt – sikke et navn! – som kan slå en kunstners karriere ihjel med en anmeldelse. Heldigvis er Morf en mand med integriteten i behold – eller er han? – og han slår kun til med sin brutale pen, hvis det er fortjent.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Randi Christiansen

Nu har jeg ikke råd til abbonnement og ved, at det er en filmanmeldelse, men temaet for filmen er meget relevant, for hvad kan man vente andet i en verden, hvor penge bestemmer dagsordenen - også for kunstnere : møg kunst en masse garneret med giftigheder.

Anders Sørensen

PS: Jeg har ikke nogen personlig interesse i at "reklamere" for Netflix - jeg synes bare, det er en ganske rimelig pris.

Torben Ethelfeld

Helt ærlig Monggaard; gyser indpakningen dræber satiren. Jeg droppede at se den til ende pga volden, der i mine øjne, virkede malplaceret.