Læsetid: 3 min.

’Mødregruppen’ er Morten Korch med kvindevinkel

’Mødregruppen’, Charlotte Sachs Bostrups feelgood-film om en kvinde, der flygter fra sit overfladiske jetsetliv i Hong Kong til sin sydfynske hjemstavn og bliver reddet af en flink mødregruppe, reklamerer for cirka de samme værdier som 1960’ernes Morten Korch-filmatiseringer. Der er dog ingen, der bryder ud i sang
Line (Danica Curkic) må skifte jetsetter-livet i Hong Kong ud med en noget mere jordbunden tilværelse i hjembyen Korinth i Charlotte Sachs-Bostrups Morten Korch-agtige komedie, ’Mødregruppen’.

Line (Danica Curkic) må skifte jetsetter-livet i Hong Kong ud med en noget mere jordbunden tilværelse i hjembyen Korinth i Charlotte Sachs-Bostrups Morten Korch-agtige komedie, ’Mødregruppen’.

Henrik Ohsten

7. februar 2019

Bortset fra, at Charlotte Sachs Bostrups feelgood-film Mødregruppen primært handler om kvinder, er det den mest Morten Korch-agtige historie, dansk film har leveret, siden den sidste Morten Korch-roman blev filmatiseret.

Historien, der er bygget op om modsætningsforholdet mellem rige, materialistiske, kyniske og overfladiske kosmopolitter og jævne, godmodige, rummelige og samvittighedsfulde folk fra provinsen, er ikke skrevet af Morten Korch, men udviklet af Peter Aalbæk Jensen og Ann-Alicia Thunbo Ilskov, og manuskriptet er skrevet af komikeren Christina Sederqvist. 

Filmen hedder Mødregruppen, fordi dens hovedperson, Line (Danica Curcic), bliver reddet af sammenholdet i sådan én, da det viser sig, at hendes mand, Bjørn (Anders W. Berthelsen), som hun deler et luksuriøst overklasseliv med i Hong Kong, har en affære med deres barnepige.

Line tager straks deres lille bitte søn på armen og rejser tilbage til sin hjemstavn, landsbyen Korinth på Sydfyn. Det er det sidste sted, Bjørn kunne finde på at lede efter hende, for han ved, at hun afskyer provinsen og alt, hvad den står for.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu