Læsetid: 5 min.

Nye udstillinger: ’Jordborgeren’ Knud Viktor går i ét med naturen. Anna Bak dyrker indianeræstetikken

Myten om den originale kunstner i pagt med naturen dyrkes i samtidskunsten i disse år og bliver både be- og afkræftet i to aktuelle udstillinger
Udstillingen på Museet for Samtidskunst i Roskilde er ikke bare en mulighed for at opleve Knud Viktors vildt smukke lydværker (udelukkende skabt af lyde fra naturen), det er også en slags hyldest til ham og hans måde at anskue tilværelsen og naturen på.

Udstillingen på Museet for Samtidskunst i Roskilde er ikke bare en mulighed for at opleve Knud Viktors vildt smukke lydværker (udelukkende skabt af lyde fra naturen), det er også en slags hyldest til ham og hans måde at anskue tilværelsen og naturen på.

Pressefoto

6. februar 2019

Åh, drømmen om at bo i fred og ro i naturen, være i balance med årstidernes skiften, leve enkelt af naturens afgrøder og være ét med verdensaltet. Det er en drøm, mange ikke længere nøjes med at længes efter, men rent faktisk udlever – flytter ud af byen, væk fra præstationskrav, ud af hamsterhjulet og langt ind i naturen. Og sig selv. At der er en tilbagevenden og en længsel efter et mere enkelt liv i pagt med naturen, ses ikke bare på tv’s sendeflader med programmer som Bonderøven eller Alene i Vildmarken, det er også en tendens i kunsten, hvor naturen er det helt store emne i disse år.

I to aktuelle udstillinger både udleves og punkteres denne naturbesyngelse. Den ene kunstner, Knud Viktor, levede ikke bare i pagt med naturen, men gik i ét med den, mens den anden kunstner, Anna Bak, vil have os til at forstå, at det at bo i ensomhed i naturen, ikke er nogen dans på roser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Trond Meiring
Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu