Læsetid: 4 min.

Dialogbaseret ægteskabsroman minder om ’Cat on a Hot Tin Roof’

’Fortielsen’ er en roman, der næsten er et virkelig godt teaterstykke om ægteskab og overgreb
15. marts 2019

Hollandske Marijke Schermer (f. 1975) er oprindelig dramatiker, og det kan man godt mærke på hendes anden bog, den korte roman Fortielsen, der netop er udkommet på dansk.

Her møder vi ægteparret Emilia og Bruch; De er veluddannede, de har to små sønner, de er flyttet ud af Amsterdam til et stort hus uden for byen, hvor de forsøger at leve op til hinandens og deres egne drømme om ægteskabelig familielivslykke.

Det afsløres tidligt for læseren, at Emilia, kort efter at hun som 30-årig mødte Bruch, blev voldtaget af en ukendt mand i sit eget hjem. Hendes reaktion på overgrebet var ikke at nævne det for nogen, at ignorere Bruch i tre måneder, hvorefter hun genoptog kontakten med ham, som om intet var hændt. De bliver gift, får børn, og hun får det aldrig fortalt.

En uventet begivenhed tidligt i romanen minder dog Emilia om den ubehagelige hændelse, og det sætter gang i en række overvejelser om, hvad fortielsen har betydet for hendes forhold til Bruch, hvorvidt »åbenhjertighed« er en »forudsætning for intimitet«, som der står på bagsiden af bogen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu