Læsetid: 3 min.

’Erhard mod monopolet’ er et tv-historisk og lidt for forsonligt forsoningsshow

Mungo Park genopliver konflikten mellem den nu afdøde Danmarks Radio-revser Erhard Jacobsen og hans nemesis, DR’s autoritetskritiske Børn & Unge-chef Mogens Vemmer, i en forestilling, der først og fremmest er forsonlig
Henrik Prip er en meget loyal stedfortræder for den snusfornuftige Erhard Jacobsen. Hans kone, Kate, spilles af Malin Rømer Brolin-Tani. Derudover medvirker Jonas Munck-Hansen og Anders Budde Christensen.

Henrik Prip er en meget loyal stedfortræder for den snusfornuftige Erhard Jacobsen. Hans kone, Kate, spilles af Malin Rømer Brolin-Tani. Derudover medvirker Jonas Munck-Hansen og Anders Budde Christensen.

Bjarke MacCarthy

26. marts 2019

Det er det helt rigtige kapitel af den danske mediehistorie, Mungo Park iscenesætter i sin nye forestilling, Erhard mod monopolet.

At fortælle historien om den mest markante kritiker af Danmarks Radios måde at lave public service på, Erhard Jacobsen (her spillet af Henrik Prip), føles ekstra relevant i en tid, hvor DR skal ændre sig radikalt efter et medieforlig, der indebar en drastisk nedskæring.

Og – endnu mere aktuelt – hvor den taleradiokonkurrent, en borgerlig regering fik etableret, er ved at blive afviklet (ligeledes af en borgerlig regering), fordi Dansk Fokeparti vil gøre op med det københavneri, de mener præger Radio24syv.

Stykket spilles for tiden på Mungo Parks egnsteaterscene i festsalen på Grønnemose Skole, der ligger på Høje Gladsaxe Torv. Også det er på sin plads, fordi historien om Erhard Jacobsen også er lokalhistorie med dybe rødder i forstadskommunen Gladsaxe.

Her lå TV-Byen, hvorfra DR’s venstresnoede, ufolkelige propaganda efter Erhard Jacobsens mening flød, indtil 2007. Her var Erhard Jacobsen selv borgmester (og en bykongelignende en af slagsen) fra 1958 til 1974.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu