Læsetid: 3 min.

»Kan man overhovedet blive valgt ind i Folketinget, hvis man er på Pornhub med en sexvideo?«

Der var potentiale for en interessant dobbeltkontrakt, metalag og politisk kant i skuespiller og folketingskandidat for Alternativet Christian Gade Bjerrums soloperformance ’Folketingskandidaten’ på Teater Katapult i Aarhus. Men i stedet bliver det gennemgående pubertært og uprofessionelt med manglende fokus og det discountklingende slogan »Hvem kan? Folket kan!«
14. marts 2019

Skuespiller og folketingskandidat for Alternativet, Christian Gade Bjerrum, er både tekstforfatter, skuespiller og instruktør på Folketingskandidaten. En soloperformance – med streg under solo – der handler om selvsamme Christian Gade Bjerrum – og alligevel ikke rigtig om noget.

Vi er i et lille mørkt rum, hvor scenegulvet er dækket af alverdens rod fra ølkasser med bøger, scenelamper, ledninger, kassettebåndsafspillere, en fladskærm og bagerst i midten et bord med en pladeafspiller og andet lydudstyr.

Fra publikumsrækkerne er det vanskeligt at se gulvet, hvilket viser sig at være problematisk, eftersom Gade Bjerrum i de fem kvarter, Folketingskandidaten varer, kravler en del rundt på gulvet og viser temmelig mange videoklip på den kun delvist synlige tv-skærm.

Hele setuppet emmer af onemanshow. Forestillingen lider af en fatal mangel på kritisk, dramaturgisk overblik. Indholdet svinger ufokuseret omkring en personlig tour de Gade Bjerrums liv med op- og nedture over brudstykker fra hans karriere som skuespiller med korte videosekvenser til politiske statements, der aldrig følges til dørs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer