Læsetid: 2 min.

’Kong Lear’ er skåret ind til benet på Teater Nordkraft

I Mikkel Harder Munck-Hansens velspillede iscenesættelse af Shakespeares tragedie er der hugget en hæl og klippet en tå for at afkorte fortællingen til blot 90 minutter lang, kvindedomineret og ungdomsvenlig version. Det gør den en anelse usammenhængende
Jacque Lauritsen er udtryksfuld og overbevisende i rollen som Kong Lear på Teater Nordkraft.

Jacque Lauritsen er udtryksfuld og overbevisende i rollen som Kong Lear på Teater Nordkraft.

Karoline Lieberkind

16. marts 2019

Shakespeares tragedie handler om den engelske konge, der lader sig forføre af højtsvævende kærlighedserklæringer fra sine to ældste døtre og først for sent opdager, at ægte, dybtfølt kærlighed ikke kan beskrives med simple ord. »Ve den, der angrer, når det er for sent.«

Mikkel Harder Munck-Hansens iscenesættelse er en bearbejdning af Niels Brunses oversættelse skabt i samarbejde med skuespiller Jacque Lauritsen, der kan opleves i titelrollen. Der er hugget en hæl og klippet en tå i Shakespeares oprindelige tragedie for at afkorte fortællingen til blot 90 minutter i en ungdomsvenlig version.

Karoline Lieberkind
 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu