Læsetid: 4 min.

Livets sidste tilstand

Hanne Marie Svendsens lille nye bog ’Mellem regndråber’ skildrer nænsomt oplevelsen af livets sidste tilstand før tid
22. marts 2019

Der står roman på forsiden af Hanne Marie Svendsens lille nye bog, men det skal man ikke lade sig snyde af. Der er hverken meget fiktion eller meget fortælling over Mellem regndråber, der med sine notater, erindringsglimt og drømmereferater først og fremmest er en sorg- og erindringsbog. Hanne Marie Svendsen skriver om og i sorgen – og om og fra det gamle liv. Hendes mand gennem et helt liv døde sidste år, selv er hun blevet femogfirs.

De små kapitler i Mellem regndråber handler om den sidste tid med mandens sygdom, men er også glimt fra livet uden ham.

Der er overvejelser om sproget og en knap fortælling, måske fejlerindret, fra Svendsens ungdom: Hun skulle være sekretær ved en spiritistisk seance. Og så vender teksten igen og igen tilbage til »Columbariet«, som det sted hedder, hvor urnerne med døde mennesker står på rad og række. Her står mandens urne, her betragter Svendsen andres sorg og tab, her ser hun på alle de afsluttede liv, der er opsummeret i et billede eller sentens. Der er urner med børn, hvis legetøj står foran, og urner med ægtepar, der også i døden vil være sammen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Jørn Andersen
Maj-Britt Kent Hansen og Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu