Læsetid: 3 min.

Ny HBO-dokumentar skammalker podcastsuccesen ’Serial’

Sagen mod Adnan Syed – den amerikanske livstidsfange, mange kender fra true crime-podcasten ’Serial’ – er genstand for en ny dokumentarserie på HBO. Den lover at fremlægge nye oplysninger, men har indtil videre bare genfortalt, hvad man allerede ved – denne gang uden en skarp fortæller
Det trælse ved ’The Case against Adnan Syed’ er, at den dyrker et Disney-lignende nuttet udtryk, skriver Lone Nikolajsen.

Det trælse ved ’The Case against Adnan Syed’ er, at den dyrker et Disney-lignende nuttet udtryk, skriver Lone Nikolajsen.

HBO

13. marts 2019

Det er ikke spor underligt, at nogle har kastet sig over sagen mod Adnan Syed –  den nu 38-årige fyr fra Baltimore, der afsoner en livstidsdom for at have slået sin ekskæreste Hae Min Lee ihjel tilbage i 1999, da de begge var pligtopfyldende, vellidte gymnasieelever. En forbrydelse, Syed erklærer sig uskyldig i, og som en ny HBO-dokumentar i fire timelange afsnit tager op igen.

Det er ganske få sager (omhandlende mennesker, der ikke i forvejen var berømte), der har opnået så kæmpemæssig og verdensomspændende en bevågenhed, som denne her sag fik, da radiodokumentaristen Sarah Koenig i 2014 brugte første sæson af podcasten Serial på at optrevle den åbenlyst dårligt efterforskede sag. Hun fik den ikke opklaret, men millioner af mennesker verden over lyttede med og prøvede hver for sig og i utallige diskussioner at regne ud, hvad der var foregået.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu