Læsetid: 2 min.

En ny vidunderpille til kvinder, der har mistet sexlysten, mystiske hændelser hos Lægemiddelstyrelsen – og så er Helle Vincentz’ nye spændingsroman i gang

Udviklingen af en ny vidunderpille til kvinder, der har mistet sexlysten, er grumset vand. Der er store penge på spil, også for nationaløkonomien
29. marts 2019

NomoDepPharma hedder den fiktive medicinalvirksomhed i Helle Vincentz’ nye spændingsroman Søster min. Den har gang i udviklingen af en ny pille, AceOne, der kan være virksom både som kvindelig viagra og lykkepille i samme hug samt måske endda i behandlingen af sygdommen ADHD.

Det koster en masse penge at udvikle sådan en pille. Til gengæld kan man tjene en endnu større formue, hvis præparatet godkendes. Sker det ikke, vil forskernes arbejde være spildt og pengene tabt.

’Søster min’ Helle Vincentz.

Strenge procedurer skal overholdes for at få godkendt et nyt lægemiddel. Delresultater skal løbende indberettes til Lægemiddelstyrelsen, og det er her, Helle Vincentz’ bud på en historie begynder. Nogen har plantet falske oplysninger om lægemidlets formodede kvaliteter. Det er strengt forbudt. Et illegitimt dokument.

Sofie Munk, som er efterforsker i et privat firma, får af ejeren til opgave at finde ud af, hvem den formastelige person er. Derfor går hun undercover under foregivende af at være en studerende, der skriver ph.d. om strukturer og procedurer på arbejdspladsen. Så kan hun snuse rundt og tale med alle. Undercover er altid godt.

Noget andet vigtigt er at opnå Lægemiddelstyrelsens grønne lys til, at der kan ydes tilskud til medicinen. Så er der ekstra mange penge at hente. Argumentet for dette er, at det vil være godt for samfundsøkonomien, hvis depressionerne kan holdes nede. Så spares der penge på behandlingen i den sidste ende. Desuden er der jo de stakkels ægteskaber, der lider under hustruernes manglende sexlyst.

Lægemiddelstyrelsen er romanens anden location. Blandt de ansatte er lige sket et overraskende selvmord. Tilstrækkeligt grumset vand at fiske i for den flittige og frejdige Sofie, der gradvist afdækker, hvordan der spinnes, fifles, snydes og presses på i mange led for at opnå den så eftertragtede godkendelse.

I Danmark har vi efterhånden fået en stor underskov af spændingsforfattere, som kan fortælle udmærket effektivt. Helle Vincentz er en af dem. Det går let og ligetil som i en ugebladsnovelle (undtagen de steder, hvor researchen tager magten). Med et udtryk, som Niels Helveg Petersen engang brugte i Folketinget: som smør i olie.

'Søster min' Helle Vincentz. People’sPress. 368 sider. 199 kroner.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørn Andersen
Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu