Læsetid: 9 min.

Romaner der forsøger at komme glemslen af rædslen til livs

To romaner fra det østlige Europa af tjekkiske Jáchym Topol og russiske Sergej Lebedev skal læses sammen, for de gør os klogere på nogle spændinger i Europas historie og nutid – og for at historien om kontinentet ikke drukner i lutter Bruxelles
To romaner fra det østlige Europa af tjekkiske Jáchym Topol og russiske Sergej Lebedev skal læses sammen, for de gør os klogere på nogle spændinger i Europas historie og nutid – og for at historien om kontinentet ikke drukner i lutter Bruxelles

Mia Mottelson

15. marts 2019

Livet kan på et splitsekund tage en helt anden retning. Det måtte en af de overlevende i dødskupeen sande efter togkatastrofen på Storebæltsbroen for ikke så lang tid siden. Gang den katastrofe med millioner! Under Den Kolde Krig kunne der i Østeuropa pludselig en nat holde en bil nede på gaden, i en hvilken som helst by, hvor som helst og når som helst, og du blev hentet … Tidligere, dengang den »rigtige« varme krig rasede, kunne du bo i en landsby, og en nat blev den pludselig omringet, og mand og mus og kvinder og børn – alle – blev drevet ind i en stor lade, og det gik hurtigt: schnell, schnell! Og du blev brændt. Lykkedes det dig mirakuløst at flygte fra flammerne, blev du skudt.

Et splitsekund – og …

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jakob Dahl
Jakob Dahl anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu