Læsetid: 5 min.

’Silvio og de andre’ fortæller sjovt og bidsk om den liderlige solkonge Berlusconi

Paolo Sorrentinos film fortæller om Silvio Berlusconi og det kraftfelt af penge og magt, han har skabt omkring sig, og som er umuligt at undslippe, når man kommer for tæt på
Silvio (Toni Servillo) nyder livet sammen med en af sine elskerinder, Kira (Kasia Smutniak) i Paolo Sorrentinos ’Silvio og de andre’. 

Silvio (Toni Servillo) nyder livet sammen med en af sine elskerinder, Kira (Kasia Smutniak) i Paolo Sorrentinos ’Silvio og de andre’. 

Gianni Fiorito

14. marts 2019

»Du er bare et barn, som frygter døden,« siger Veronica, Silvio Berlusconis kone (spillet af Elena Sofia Ricci), til sin mand hen imod slutningen af Silvio og de andre, Paolo Sorrentinos film om mediemogulen og den tidligere italienske premierminister.

Selv siger Silvio (kamæleonen Toni Servillo) på et tidspunkt til sit barnebarn, at »sandhed handler om fremtoning« og det er et eller andet sted imellem disse to udsagn og syn på verden og filmens hovedperson, at Silvio og de andre bevæger sig.

Sorrentino understreger i begyndelsen af filmen, der foregår omkring 2008-2009, at han og hans medforfatter på manuskriptet har taget udgangspunkt i det, de har læst om Berlusconi og hans liv og karriere i aviserne og så ellers brugt deres fantasi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Christian Monggaard

Det lyder som en film værd at se.

Jeg har aldrig set Silvio Berlusconi andre steder end på TV; men jeg blev alligevel ret fascineret af ham. Jeg vil især fremhæve 2 episoder:

Silvio Berlusconi havde som ministerpræsident fået udført en hårtransplantation, for at få flyttet den høje pande lidt frem. På en eller anden måde gik det helt galt - og Berlusconi måtte være vært for et stort møde med en slags lommetørklæde spredt ud over issen !!
Det tog han i stiv arm - og kunne grine af sig selv og sit uheld.

En anden gang - efter utallige avisskriverier om Bunga-Bunga fester, Ruby Hjerteknuser og jeg ved snart ikke hva' - fortalte Berlusconi denne vittighed til en tusindtallig forsamling:

Berlusconi havde fået fortaget en opinionsundersøgelse blandt Italiens kvinder -
spørgsmålet lød: .... kunne kvinderne tænke sig at have sex med Berlusconi ??

40% svarede: .... Ja, det kunne godt komme på tale.

Pause ....

60% svarede: .... Nu igen ??

Og Berlusconi var på det tidspunkt midt i 70'erne !!

Christian Monggaard, Jakob Silberbrandt og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Tilføjelsen "Kvalitetsbiografer landet over" til filmanmeldelsen af Silvio er da lidt spøjs:

’Silvio og de andre’. Instruktion: Paolo Sorrentino. Manuskript: Paolo Sorrentino og Umberto Contarello. Italiensk-fransk (Kvalitetsbiografer landet over)

Maj-Britt Kent Hansen

'Britt-Marie var her' går derimod i "Biografer landet over"! Ja, se - det er jo også en oplysning, der kan bruges til noget. Der er mainstreamfilm, det brede som Britt-Marie og så det mere ophøjede, smalle som Silvio, der går i det, man måske tidligere kaldte Art Cinemas.