Læsetid: 4 min.

Solange bygger videre på bølgen af afroamerikansk stolthed og bevidsthed

Den lovpriste sanger og sangskriver Solange Knowles – Beyoncés søster – kræver noget af sine lyttere. Man skal investere tid. Til gengæld kan man så nyde en ikke længere fasttømret kunstneridentitet i færd med at lade noget større strømme igennem sig. En smukt underspillet, afroamerikansk utopi
Den lovpriste sanger og sangskriver Solange Knowles – Beyoncés søster – kræver noget af sine lyttere. Man skal investere tid. Til gengæld kan man så nyde en ikke længere fasttømret kunstneridentitet i færd med at lade noget større strømme igennem sig. En smukt underspillet, afroamerikansk utopi

Max Hirschberger

7. marts 2019

Solange Knowles er ikke en distanceblænder som sin storesøster, Beyoncé. Du skal helt tæt på Solange for at kunne høre hende. Og du skal selv række ud efter hende. Ser du, eksperimenterne er så diskrete og de harmoniske lækkerier så dæmpede, at man skal spidse ører på hendes nye, fjerde album When I Get Home.

Og når der er gæster på besøg, så får de tit ikke lov til at gøre, hvad de er bedst til eller er kendte for. Når den store hitsmed Pharrell Williams (sammen med John Kirby og Solange) producerer, så sker det i lavmælte vendinger og uden de vanlige melodiske forførelsesteknikker.

Når Atlantas Gucci Mane rapper, så sker det langt mere lavmælt, nærmest taleslentrende ganske gelinde gennem sangen. Og når Panda Bear fra syretechnokollektivet Animal Collective, rapperen Tyler, The Creator og soulfornyeren Sampha besøger nummeret »Time (is)«, så er det som kommenterende baggrundsspøgelser, der bliver panoreret ud i siderne som genfærdslydtapet.

Gæster er der masser af på When I Get Home, men man skal lede efter dem. Man skal spidse ører. For den 32-årige sanger, sangskriver og producer omskaber dem i sit eget billede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu