Læsetid: 2 min.

Technotegneseriehelten Bjørn Svin vender tilbage med dystopisk spin off-album

90’ernes ikoniske beatmager, Bjørn Svin, har vasket farverne ud af sit lydunivers. På det seneste album, ’2 point 5 step pets’, vender han blikket mod en international skare af ’clubkids’, der er blevet voksne og pessimistiske
90’ernes ikoniske beatmager, Bjørn Svin, har vasket farverne ud af sit lydunivers. På det seneste album, ’2 point 5 step pets’, vender han blikket mod en international skare af ’clubkids’, der er blevet voksne og pessimistiske

Gonzales Photo

22. marts 2019

Han er tegneseriehelten i dansk, elektronisk musik. Den sprudlende komponist Bjørn Christiansen, bedre kendt som Bjørn Svin, har siden ravehittet »Mer Strøm« fra sin debutplade af samme navn fået kultstatus som beatmager for generation Y og dens pårørende.

Med animerede albumtitler som Benene På Nakken og naivistiske lydeffekter, der flyver hen over en absurd påtrængende bas, opstår der hos Bjørn Svin en original blanding af kulør, folkelighed og meningsfuldt lyddesign.

Med mere end 20 på bagen er Bjørn Svins første par album blevet moderne klassikere. Siden har han dog selv lagt større og større afstand til de flippede scenarier, som hans musik er blevet en fast del af.

Men med sit første soloalbum i næsten ti år, 2 point 5 step pets, er det, som om at Bjørn Svin søger dybere ind i det paradoks, han kender så godt: det alvorligt komiske.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu